Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Μποχωρίδης: Ισοφάρισε δύο “πράσινα” ατομικά ρεκόρ

Μποχωρίδης: Ισοφάρισε δύο “πράσινα” ατομικά ρεκόρ

bohoridis

Ο Παναθηναϊκός παρά το ότι δυσκολεύτηκε αρκετά έκαμψε την αντίσταση του Μεσολογγίου με μπροστάρη τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού είχε άξιο συμπαραστάτη τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος μάλιστα “έπιασε” δύο κορυφαίες επιδόσεις του με την πράσινη φανέλα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚE:

Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Λευτέρη Μποχωρίδη στη δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο Αγρίνιο επί του Μεσολογγίου Baxi. Ο διεθνής γκαρντ που διανύει τη δεύτερη θητεία του στους πρωταθλητές, ισοφάρισε δύο ατομικά ρεκόρ στην 75η εμφάνιση του με τα πράσινα, αριθμό που έφτασαν άλλοι 36 παίκτες στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα…

*Ο Μποχωρίδης είχε 11 πόντους για τέταρτη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Στην ίδια επίδοση έφτασε δύο φορές στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα, το 2014-15, εντός έδρας με τα Τρίκαλα BC Aries και για τα πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, αλλά και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας της σεζόν 2016-17.

*Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ είχε 3/5 τρίποντα, ισοφαρίζοντας επίσης την κορυφαία επίδοση του με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Τρία εύστοχα τρίποντα είχε ακόμη τρεις φορές στη σεζόν 2014-15, εντός έδρας κόντρα στην ΑΕΚ (3/3), εντός έδρας με τα Τρίκαλα BC Aries (3/5) και εντός έδρας για τα πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ (3/3).

*Με την 75η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ξεπέρασε τον Νίκο Γκάλη και έφτασε στην 36η θέση της σχετικής λίστας τον Ιμπραίμ Κουτλουάι.

Ακόμη…

*Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε τα δύο από τα έξι κλεψίματα της ομάδας του, για να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό καριέρας στην κατηγορία. Έχει 101 κλεψίματα σε 182 αγώνες.

*Τα 200 αμυντικά ριμπάουντ στην 52η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League ξεπέρασε ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό ασίστ (9) για πρώτη φορά μετά από 920 μέρες και 56 παιχνίδια Πρωταθλήματος. Η προηγούμενη φορά που δεν έφτασε τις 10+ ασίστ ήταν στις 14 Ιουνίου 2018 για τον τέταρτο τελικό των πλέι οφ, όταν έμεινε στις οχτώ κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Η τελευταία μονοψήφια επίδοση ασίστ σε ματς κανονικής περιόδου χάνεται για τους «πράσινους», σχεδόν τρία χρόνια πίσω, στις 29 Ιανουαρίου 2018, στο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό.

*Από την άλλη πλευρά, το εξαιρετικά ανταγωνιστικό Μεσολόγγι Baxi δεν βρήκε πολλές δεύτερες ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν στα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ από τα οποία δεν κατάφεραν να πάρουν σκορ, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League, αφού το προηγούμενο ήταν οι δύο πόντοι που είχαν ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και ο Κολοσσός H Hotels κόντρα στον Ηρακλή σε παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…