Μόνος στο σπίτι νο14

VEZENKOV HOME ALONE

Αν θέλεις να νικήσεις, ειδικά όταν απέναντι έχεις ποιοτικές ομάδες, όπως η Φενέρμπαχτσε, χρειάζεται πρώτα μυαλό και μετά καρδιά. Ο Ολυμπιακός έχασε το μυαλό του, έπαιξε το παιχνίδι των αντιπάλων του, πρόσφερε τσάμπα πόντους (αυτά τα «γκολ + φάουλ» ήταν «μαχαιριά στην καρδιά»), αλλά παρότι έκανε σχεδόν τα πάντα λάθος, έμεινε στη διεκδίκηση της νίκης. Γιατί; Επειδή υπήρχε ο Σάσα Βεζένκοφ.

Αν επικεντρωθεί κανείς στους 17 πόντους (σε μόλις 21.23’’), στα εξαιρετικά στατιστικά (1/2 δίποντα, 5/7 τρίποντα, στα 4 ριμπάουντ, τις 2 ασίστ, ακόμα και στο 21 που έδειξε το σύστημα αξιολόγησης, θέτοντάς τον στην κορυφή της χθεσινής «ερυθρόλευκης» λίστας, θα έχει δει τη μικρή εικόνα.

Το καλοκαίρι κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν υπερβολικός (έως κι ακατανόητος) ο θόρυβος γύρω από το όνομά του. Η ανανέωση της συνεργασίας καθυστέρησε, όμως τελικά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Κι ο Αλέξανδρος… μεγάλωσε. Με 17.09 μέσο όρο συμμετοχής, έχει 8.2 πόντους (με 44.2% στα τρίποντα, 47.4 στα δίποντα κι 81.5% στις βολές), 3.7 ριμπάουντ, ισοσκελισμένα λάθη και κλεψίματα, 0.6 ασίστ.

Οι αριθμοί δεν καταγράφουν τη σωματική του βελτίωση, τη στοχοπροσήλωσή του στην άμυνα, τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι, το πόσο γρήγορα σκέφτεται. Έχει πάψει να είναι μονοδιάστατος σουτέρ, ο Ολυμπιακός έχει έναν παίκτη «κανονικό», που μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο, ο οποίος διαρκώς βελτιώνεται και λογίζεται ως Έλληνας, κάτι που του προσδίδει αξία, για τη μέρα που οι «ερυθρόλευκοι» θα επιστρέψουν στις εσωτερικές διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός έχασε από τη Φενέρμπαχτσε, αλλά ο Βεζένκοφ κέρδισε κι άλλους πόντους. Κι όσο ο Γιώργος Πρίντεζης οδεύει νομοτελειακά προς τη δύση της καριέρας του, τόσο μεγαλύτερη αξία έχει η αγωνιστική βελτίωση κι άνοδος του Σάσα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…