Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Μέξας: “Δεν αντιδράσαμε σωστά στο “πρέπει”

Μέξας: “Δεν αντιδράσαμε σωστά στο “πρέπει”

Μέξας

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε ήττα σοκ από την Λάρισα, καθώς οι φιλοξενούμενη επέστρεψαν από το -12, με τον Κώστα Μέξα να τονίζει ότι η ομάδα του είχε μείνει με το μυαλό στις καλές εμφανίσεις κόντρα σε Προμηθέα και ΑΕΚ και άφησε την Λάρισα να πάρει ψυχολογία και να πιστέψει στην ανατροπή. Παράλληλα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Άρη που ακολουθεί εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι η ομάδα του θα βγάλει αντίδραση.

Αναλυτικά:

«Είναι μια πολύ κακή ήττα για εμάς. Δυστυχώς δεν ανταποκριθήκαμε στο πνευματικό κομμάτι του αγώνα σχεδόν καθόλου από το ξεκίνημα γι’ αυτό και δεν τελειώσαμε το παιχνίδι όταν είχαμε τις ευκαιρίες. Νομίζω μείναμε στις καλές εμφανίσεις με τον Προμηθέα και την ΑΕΚ. Μείναμε στο ότι είχαμε κερδίσει στο Κύπελο τη Λάρισα και στο ότι έχασε στον Κολοσσό σχετικά εύκολα, με αποτέλεσμα να γίνει ό,τι έγινε σήμερα, να φτάσει το παιχνίδι στο τέλος. Η Λάρισα εκτέλεσε καλύτερα και στο τέλος, κέρδισε δίκαια.

Νομίζω η πολύ κακή μας αμυντική συμπεριφορά σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, είναι ξεκάθαρα η αιτία της σημερινής ήττας. Αφήσαμε τη Λάρισα να βρει ψυχολογία, να βρει ρυθμό, να σκοράρει στην αρχή εύκολα και στην πορεία μεγάλα σουτ, που έφεραν μεγάλη πίεση και δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε.

Συγχαρητήρια στη Λάρισα για τη νίκη και το χαρακτήρες που έβγαλε, περιμέναμε την αντίδραση αυτή, αλλά δε μπορέσαμε να το κάνουμε πράξη στο παρκέ».

Για την ψυχολογία που βρήκε η Λάρισα μέσα από την κακή άμυνα του ΠΑΟΚ: «Κάναμε πολλά λάθη αμυντικά τακτικά, δυστυχώς. Τα πληρώσαμε, η Λάρισα ήταν σε πολύ καλή μέρα, πήρε ψυχολογία. Σε αυτό το πρωτάθλημα κι έτσι όπως είναι η κατάσταση με τις έδρες, αν η γηπεδούχος ομάδα δε μπει μέσα με το μαχαίρι στα δόντια και αφήσει τον αντίπαλο να πάρει ψυχολογία, τα πράγματα γίνονται δύσκολα Αν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά, πιστεύω θα είχαμε τελειώσει το παιχνίδι εκεί που είχαμε ακόμα και διψήφιες διαφορές».

Για τη χρησιμοποίηση του Μαργαρίτη στο «4» και αν άλλαξε κάτι με την έλευση του Κονατέ: «Ο Γιώργος έχει μείνει λίγο πιο πίσω στο ροτέισον τώρα. Δεν έφαγε μόνο ο Μαργαρίτης τρίποντα από τον Γουέμπ ή από τον Ματσιούλις με την ΑΕΚ. Όλοι μαζί χάνουμε όλοι μαζί κερδίζουμε. Ο Κονατέ ακόμα προσαρμόζεται, είναι πολύ δύσκολο με λίγες προπονήσεις…»

Για τις κακές επιλογές στην επίθεση στα τελευταία λεπτά: «Στην τελευταία επίθεση ο στόχος ήταν άλλος, έγινε κάτι άλλο. Αυτά συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες. Ήταν θέμα πνευματικής πίεσης και του αγώνα που είναι στον πόντο. Δεν αντιδράσαμε σωστά στο «πρέπει». Δεν υπάρχουν δικαιολογίες τώρα. Είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι για την εικόνα και το αποτέλεσμα σήμερα».

Για το ντέρμπι με τον Άρη που ακολουθεί: «Η ομάδα πρέπει να βγάλει αντίδραση. Είναι ένα ντέρμπι, θεωρώ ότι θα πρέπει να παρουσιάσουμε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο αμυντικό κομμάτι και γενικά στη συγκέντρωση. Ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο, που ήμασταν μπροστά, αλλά και στο δεύτερο, δεν ήταν στο επίπεδο που πρέπει. Θα ετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα, ώστε να παρουσιάσουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο την Κυριακή. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι, πρώτα οι παίκτες. Οφείλουμε να τους στηρίξουμε και να τους προετοιμάσουμε κατάλληλα για να παρουσιάσουμε μια διαφορετική εικόνα την Κυριακή».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…