Κεντρική Ελλάδα Λινάρδος: “Δεν υπάρχει σεβασμός στο επάγγελμα του προπονητή”

Λινάρδος: “Δεν υπάρχει σεβασμός στο επάγγελμα του προπονητή”

nikos linardos scaled

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και προπονητής, Νίκος Λινάρδος, μίλησε στην εκπομπή Overage του Over FM 104.9 με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη, για την αντιμετώπιση των προπονητών από τις ελληνικές ομάδες και την εξέλιξη του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

Για την διαχείριση των ελληνικών ομάδων προς τους προπονητές, ανέφερε:

«Η πραγματικότητα είναι μία. Nομίζω ότι δεν υπάρχει σεβασμός στο επάγγελμα του προπονητή και νομίζω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες των ομάδων της Α1, είναι προπονητές οι οποίοι ξέρουν πως ανά πάσα στιγμή θα αλλάξουν πόστο, δηλαδή θα αλλάξουν ρόλους. Ο παλιός προπονητής θα είναι στον εξέδρα και ο νέος θα είναι στον πάγκο. Δυστυχώς, αυτή είναι η μοίρα των προπονητών την εποχή που τα κασέ έχουν πέσει. Οι προπονητές δεν είναι οι προπονητές των προηγούμενων ετών, με τα μεγάλα ονόματα. Οι πολλοί μεγάλοι Έλληνες προπονητές έχουν φύγει στο εξωτερικό και διδάσκουν πράγματα και θαύματα. Πλέον, όλοι οι προπονητές ξέρουν ότι όταν πάνε σε μία ελληνική ομάδα, μετά από δύο-τρεις ήττες περνάνε στο ταμείο ανεργίας».

Όσον αφορά την πορεία των δύο «αιωνίων» στην Ευρώπη, τόνισε:

«Παρακολουθώ τα περισσότερα παιχνίδια των δύο μεγάλων ομάδων μας στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός εκεί που πήγε να κάνει μία ανάλογη πορεία σαν κορυφαία ομάδα, ξανά γύρισε στα ίδια κακώς κείμενα. Θέλω να πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός, παίζοντας οι παίκτες όλοι μαζί πιο πολλά παιχνίδια, θα γίνει καλύτερος γιατί είναι μία καινούργια ομάδα. Ο κ. Βόβορας έχει αναλάβει έναν δύσκολο ρόλο και δεν θα πρέπει να έχει άγχος. Ο κόσμος δεν πρέπει να έχει απαιτήσεις από την συγκεκριμένη ομάδα, γιατί το μπάτζετ είναι αρκετά χαμηλό.

Το κέρδος του Παναθηναϊκού είναι να φτάσει στην οκτάδα, αλλά για μένα είναι πολύ δύσκολο την φετινή σεζόν. Στο τέλος θα μπορεί να πει ότι κέρδισε κάποιους παίκτες. Ο Ολυμπιακός είναι λίγο διαφορετική περίπτωση. Σίγουρα, έχει υψηλές απαιτήσεις ο κ. Μπαρτζώκας και οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, αλλά και ο κόσμος. Όμως χάνει με κατεβασμένα κεφάλια, όπως με την Βαλένθια. Η Βαλένθια δεν είναι κακή ομάδα και είναι μία ομάδα σωστά δομημένη, που διάβασε το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Εκμεταλλεύτηκε πάρα πολύ τον Κάλινιτς. Μπορεί να έλειπε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος έχει μεγάλα χέρια και θα κάλυπτε πολλούς χώρους στην άμυνα. Στον Ολυμπιακό λείπει το βαρύ σέντερ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…