Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κλιγκοπούλου: “Υπάρχει παραγωγή ταλέντων, ευχάριστο αν επιστρέψουν Σπανούλης και Ζήσης”

Κλιγκοπούλου: “Υπάρχει παραγωγή ταλέντων, ευχάριστο αν επιστρέψουν Σπανούλης και Ζήσης”

Κλιγκοπούλου Μπεσκάκη

Η covid manager της εθνική ομάδας μπάσκετ και προπονήτρια, Σοφία Κλιγκοπούλου, μίλησε στην εκπομπή Cover Page και στους Αλέξανδρο Σόμογλου και Λένα Καραλή για την εθνική ομάδα μπάσκετ άλλα και την κατάσταση με τον κορωνοϊο.

Για την πιθανή επιστροφή του Σπανούλη και του Ζήση στην εθνική ομάδα ανέφερε “Για μένα είναι πολύ ευχάριστο να έχουμε πάλι Σπανούλη και Ζήση. Μην ξεχνάτε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κάτι πολύ μεγάλο για έναν αθλητή να συμμετέχει”.

Για την παρουσία της στο team της εθνικής ομάδας δήλωσε “Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι ανέλαβα covid manager και όχι team. Είχα αναλάβει την γυναικεία ομάδα και με καλέσανε και στην ανδρική. Ευτυχώς δεν έτυχε κάτι. Θεωρώ ότι σιγά σιγά πρέπει να ανοίξουν οι δρόμοι για τις γυναίκες σε αντρικό staff. Όλες οι γυναίκες που έχουμε υπάρξει και προπονήτριες θα θέλαμε να συμμετάσχουμε και στον αντρικό χώρο. Θεωρώ σιγά σιγά πως θα ανοίξει. Βλέπετε και στο NBA και γενικά στην Ευρώπη πως υπάρχουν πολλές γυναίκες σε διάφορες θέσεις”.

Όσον αφορά την εθνική των «παραθύρων» τόνισε πως “Το διάστημα που μαζεύτηκαν τα παιδιά ήταν πολύ μικρό. Ουσιαστικά κάναμε τέσσερις προπονήσεις όλοι μαζί. Όταν μια ομάδα είναι καινούργια και δεν έχει βασικό κορμό είναι πιο δύσκολο να μονταριστεί. Με τη Λετονία ήμασταν πολύ κακοί. Είναι δύσκολο για το προπονητικό team να μοντάρει μια ομάδα σε τέσσερις μέρες. Αυτή τη φορά ήταν πολλά καινούργια παιδιά στην 14αδα. Είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστείς σε αυτό το κομμάτι. Κρίνω πως από τη στιγμή που έχουμε πάρει την πρώτη θέση πρέπει να δοκιμαστούν κάποια παιδιά και να πάρουν χρόνο συμμετοχής”.

Για τη γενικότερη εικόνα του ελληνικού μπάσκετ και το μέλλον του σημείωσε πως “Θεωρώ ότι παραγωγή ταλέντων γίνεται. Είμαστε πολύ άτυχοι που δεν έγιναν πέρσι τα προκριματικά. Υπάρχουν πολλά παιδιά με ταλέντο. Δε νομίζω ότι υπάρχει έλλειψη αποτελεσμάτων. Η δουλειά γίνεται κανονικά”.

Κλείνοντας, για την επιρροή του κορωνοϊού στον αθλητισμό ανέφερε “Θεωρώ ότι θα επηρεάσει αρκετά το γυναικείο μπάσκετ. Δεν είναι επαγγελματικό όπως το αντρικό και δε συνεχίζεται. Μάνι μάνι έχουν φύγει αρκετές ξένες όπως έχω ακούσει. Οι Ελληνίδες παίκτριες έχουν μείνει πολύ πίσω και πρέπει να δούμε και σαν Ομοσπονδία τι θα κάνουν οι Ελληνίδες παίκτριες και για την εθνική”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…