Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Καντζούρης στον OverFm: «Το επίπεδο στο ελληνικό μπάσκετ έκανε βήματα πίσω»

Καντζούρης στον OverFm: «Το επίπεδο στο ελληνικό μπάσκετ έκανε βήματα πίσω»

Καντζούρης

Ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, Ηλίας Κατζούρης, μίλησε στην εκπομπή Overage του Over FM 104.9 με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη, για την φιλική αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο του προγράμματος “Monday Night Against Covid-19”, για τους φετινούς στόχους των νησιωτών και την εξέλιξη της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και τις φιλοδοξίες των Ροδιτών στο πρωτάθλημα …

«Τα φιλικά παιχνίδια είναι για να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Φυσικά, πρέπει να κρατάς ζωντανούς όλους τους παίκτες σου και να δίνεις ευκαιρίες σε νεότερους. Από εκεί και πέρα, στο φιλικό παιχνίδι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό συνδυάσαμε μία αγωνιστική υποχρέωση, για να μείνουμε ζωντανοί. Πολύ περισσότερο το είδαμε σαν φιλανθρωπικό αγώνα, ώστε να μπορέσουμε να συνησφέρουμε στον κόσμο σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Πιστεύω ότι ο Κολοσσός εκπροσωπεί όλο το νησί και πρέπει όλοι να κινηθούμε σε αυτό το σχήμα. Εμείς σαν ομάδα πρέπει να κάνουμε πιο γρήγορα βήματα ως προς την βελτίωση. Είμαστε μία ομάδα καινούργια και με 12 νέους παίκτες. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και μέσα από την καθημερινή προπόνηση θα γινόμαστε καλύτεροι, ώστε να κερδίσουμε κάποια σημαντικά παιχνίδια».

Όσον αναφορα, την εικόνα του Ολυμπιακού την τρέχουσα περίοδο και την αγωνιστική κατάσταση πιο διανύει…

«Ο Ολυμπιακός στο φιλικό είχε αρκετό ρυθμό, αλλά δεν πάβει να είναι ένα φιλικό παιχνίδι. Θεωρώ ότι το πρόβλημα των Πειραιωτών είναι ότι δεν έχουν διπλές υποχρεώσεις. Το λέω, γιατί έχει πολλούς παίκτες και είναι δύσκολο όλοι αυτοί οι αθλητές να έχουν έναν γρήγορο ρυθμό, με ένα παιχνίδι. Σίγουρα, η ιδιαιτερότητα της χρονιάς έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλες τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός ξέραμε ότι είχε τέσσερις απώλειες, λόγω πανδημίας».

O τεχνικός του Κολοσσού, κλείνωτας ανέφερε και σε τη θέση βρίσκεται το ελληνικό μπάσκετ…

«Θεωρώ ότι το επίπεδο στο ελληνικό μπάσκετ έχει κάνει βήματα προς τα πίσω. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Όμως, θα έλεγα ότι συναγωνισμός στο θέμα της τεχνογνωσίας παραμένει αρκετά ψηλά. Μπορεί τα χρήματα να έχουν φέρει αυτή την πτώση του επιπέδου, αλλά όσοι κάνουν σωστά την δουλειά τους, το έχουν βοηθήσει να θεωρείται ακόμα κορυφαίο πρωτάθλημα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου 96-73

Ο Προμηθέας πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου Νικηφόρα συνέχισε τις υποχ…