Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια!

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια!

kairos epidinosi

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στη Νότια Ιταλία θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από το βράδυ του Σαββάτου 26/12 προς Κυριακή 27/12 έως το μεσημέρι της Δευτέρας 28/12. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές, οι σποραδικές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ισχυρές κατά τόπους βροχές θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 26/12 προς Κυριακή 27/12 στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Από το μεσημέρι η κακοκαιρία θα επηρεάσει το σύνολο σχεδόν της χώρας με ισχυρές κατά τόπους βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά.

Τα φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής 27/12 θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά, στη Θράκη και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η βροχόπτωση που αναμένεται έως το μεσημέρι της Δευτέρας 28/12.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Στο σχετικό χάρτη φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπερνά τα 7 μποφόρ την Κυριακή 27/12 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του. Τέλος, οι νότιοι άνεμοι θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…