Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ηλίας Καφφές: «Επιδίωξα μια αδέσμευτη, ακηδεμόνευτη διαιτησία, μακριά από επιρροές και παρεμβάσεις»

Ηλίας Καφφές: «Επιδίωξα μια αδέσμευτη, ακηδεμόνευτη διαιτησία, μακριά από επιρροές και παρεμβάσεις»

kaffes ilias2

Ο Ηλίας Καφφές υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΟΔΚΕ και αρκετές φορές ήρθε σε κόντρα με την ΕΟΚ. Ο πρώην πρόεδρος της ΟΔΚΕ παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας.

Ο Ηλίας Καφφές ξεκαθάρισε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Φασούλα, καθώς και αυτός θέλει μία αδέσμευτη, ακηδεμόνευτη διαιτησία, μακριά από επιρροές και παρεμβάσεις, όπως ακριβώς θέλει και ο ίδιος.

Αναλυτικά όσα ανέφερε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελευθερία»:

Διοικήσατε την Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (11 χρόνια Πρόεδρος και 6 Αντιπρόεδρος) και ήσασταν ο επαρχιώτης που έσπασε το κατεστημένο των Αθηναίων. Στις επόμενες εκλογές της ΕΟΚ σας είδαμε απ’ την πρώτη στιγμή να στηρίζετε την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Φασούλα.

«Πράγματι επειδή έχω μιλήσει πολλές φορές με τον κ. Φασούλα και γνωρίζω τις αγνές απόψεις του για την διαιτησία, σας πληροφορώ ότι πιστεύει σε μια αδέσμευτη, ακηδεμόνευτη διαιτησία , μακριά από επιρροές και παρεμβάσεις. Αυτό ακριβώς που επιδίωξα να κάνω και εγώ για πολλά χρόνια στην ΟΔΚΕ.

Τώρα κ. Κέλλα που δεν είμαι στη διοίκηση της ΟΔΚΕ, παρακολουθώντας όμως τις εξελίξεις, αυτό που έχω να πω στους αθλητικούς παράγοντες της καλαθοσφαίρισης είναι, ότι μαζί με τον Παναγιώτη τον Φασούλα θα υπερβούμε τις όποιες αδυναμίες μας σ’ εκείνα τα μικρά που μας χωρίζουν και θα δυναμώσουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε για τα μεγάλα που μας ενώνουν. Και αυτό που μας ενώνει είναι κύρια η αγάπη μας για το άθλημα που όλοι μας αγαπούμε και υπηρετούμε.

Ο Παναγιώτης έχει διαλέξει την ανηφόρα στη ζωή του και όχι τον εύκολο κατηφορικό δρόμο κάποιων άλλων. Έχει δώσει πολλές μάχες στη ζωή του σαν Αθλητής , σαν Δήμαρχος στον Πειραιά και σαν Βουλευτής και σήμερα μετά από μια τέτοια διαδρομή ζωής, επειδή μεγάλωσε εν αντιθέσει με κάποιους άλλους διαφορετικά, με άλλες μνήμες, διαφορετικές αρχές και πιστεύω, σήμερα είμαι πεπεισμένος ότι έχει διαφορετικούς σκοπούς και στόχους στην ΕΟΚ.

Η εξουσία για τον Παναγιώτη Φασούλα γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι μόνο και μόνο ευθύνη και δεν προσδοκά απ’ την θέση του προέδρου της ΕΟΚ κανένα προσωπικό όφελος. Τα ίδια ακριβώς πιστεύω και για τους βασικούς συνεργάτες του και αγαπημένους φίλους μου, τον Ευθύμη Ρετζιά (πρώην Αντιπεριφερειάρχη μας και Παγκόσμιο πρωταθλητή με παρουσία στο NBA), τον Κώστα Νικάκη (πρόεδρο της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. που υπήρξε Υπεύθυνος της Εθνικής ομάδας Ανδρών για πολλά χρόνια, προσπαθώντας πάντα να μεταλλάξει το αθλητικό όραμα σε πραγματικότητα, αποστασιοποιούμενος όμως με μια ιδιαίτερη ευγένεια, απ’ όλα εκείνα που υποβιβάζουν την ανθρώπινη υπόσταση) καθώς και τον Λάζαρο Σαββίδη (πρόεδρο της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. με τον οποίο με συνδέουν πολύχρονοι δεσμοί φιλίας).

Μαζί με αυτούς και με άλλα εκλεκτά στελέχη (Φάνη Χριστοδούλου, Μέμο Ιωάννου, Δημήτρη Παπαδόπουλο κ. α. ) ο Παναγιώτης Φασούλας θα παραμένει αμετακίνητος στις αρχές που τον χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο για να έχει ήσυχη τη συνείδηση του όταν φύγει απ’ την Ομοσπονδία, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι όλα στη ζωή μας έχουν ένα τέλος μια δεδομένη στιγμή. Τους εύχομαι ολόψυχα την επόμενη τετραετία, να φέρουν την άνοιξη, την αναγέννηση και την επανίδρυση θα έλεγα της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/4)

Τα φώτα σε ΟΑΚΑ και Βιτόρια Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (1…