Κεντρική NBA Επική ατάκα Αντετοκούνμπο για το συμβόλαιο: “Ελπίζω τα εγγόνια μου να μου φτιάξουν… άγαλμα”
NBA

Επική ατάκα Αντετοκούνμπο για το συμβόλαιο: “Ελπίζω τα εγγόνια μου να μου φτιάξουν… άγαλμα”

antetokounmpo3

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την απόφαση του να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους Μιλγουόκι Μπακς. Ο Έλληνας φόργουορντ αποκάλυψε ότι η μητέρα του δεν ήθελε να φύγει από το Μιλγουόκι, ενώ είπε και μία επική ατάκα.

“Ρώτησα τη μητέρα μου αν ήθελε να μετακομίσουμε και μου είπε όχι. Νομίζω πως όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτόν τον οργανισμό έχουμε τον ίδιο στόχο, να δουλέψουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Το ένιωσα αυτό τα τελευταία δύο χρόνια, ήμασταν πραγματικά ανταγωνιστικοί και παλέψαμε γι’ αυτό, ανυπομονώ να δω τι θα γίνει στη συνέχεια» ενώ παραδέχθηκε πως το… όλο θέμα του προκάλεσε πονοκέφαλο όλο το καλοκαίρι: «Το θέμα μου προκάλεσε πονοκέφαλο, αν και ήξερα τι ήθελα» ενώ για το πως γιόρτασε το νέο του συμβόλαιο είπε: «Αγόρασα παιχνίδια και ρούχα για τον γιο μου, πριν πάω στο σπίτι για να κοιμηθώ και ξυπνήσω για να έρθω στην προπόνηση.

Ήταν συγκλονιστικό το πως με στήριξε η πόλη από την πρώτη στιγμή που ήρθα όταν ήμουν 18 ετών. Το μόνο που ξέρω είναι το Μιλγουόκι, αγαπάει το μπάσκετ. Νιώθω καλά και η οικογένεια μου νιώθει καλά”.

Σε ερώτηση αν σκέφτηκε να πάει σε άλλη ομάδα, ο Έλληνας άσος με αρκετή δόση χιούμορ απάντησε: “Περιμένεις να σου πω αν σκέφτηκα να πάω αλλού; Ναι στους Σιάτλ Σόνικς. Δεν μπορώ να πω κάτι σε αυτό. Μπορεί να υπήρχε μία σκέψη, αλλά ήθελα να είμαι εδώ. Να παλέψω για την ομάδα, για ένα πρωτάθλημα μαζί με τους συμπαίκτες μου. Αλλά το άφησα στην άκρη, δεν ήθελα επιπλέον πίεση. Εδώ έχουμε την ευκαιρία για το πρωτάθλημα».

“Ελπίζω το Μιλγουόκι να είναι πιο… ελκυστικό για παίκτες τώρα που έμεινα. Αλλά γενικά είναι μία ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα οπότε πρέπει οι παίκτες να θέλουν να έρθουν» ενώ αν ο ίδιος θα προσπαθήσει να προσεγγίσει άλλους παίκτες να έρθουν είπε: «Νομίζω πως υπάρχουν άλλοι άνθρωποι για αυτή την δουλειά. Δεν θέλω να μπλέξω με τέτοιες καταστάσεις, είναι αποφάσεις ζωής για αρκετούς ανθρώπους και δεν μπορώ να μπω σε αυτή την διαδικασία”.

Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι του συμβολαίου και τι σημαίνει για τον ίδιο και την οικογένεια του, μιας και εξασφαλίζει όπως ρωτήθηκε χαρακτηριστικά την ζωή του γιου του Λίαμ αλλά και των παιδιών του ο «Greek Freak» απάντησε: “Κοιτώντας πίσω στην εποχή που ήμουν σε Ελλάδα ένα μικρό παιδί, νιώθω υπερήφανος για ότι έχω πετύχει. Και είμαι αφοσιωμένος στο πλάνο μου, παραμένω μέσα στην πορεία που έχω χαράξει. Τώρα είναι καλό βέβαια που μπορώ να προσφέρω στην οικογένεια μου. Ελπίζω τα εγγόνια μου να σου φτιάξουν ένα… άγαλμα, πρέπει”

Για το μενταγιόν που φορούσε την ώρα τη υπογραφής με την εικόνα του πατέρα του που «έφυγε» από την ζωή και το πως πιστεύει πως θα ένιωθε τώρα, ο Αντετοκούνμπο είπε: “Θα ήταν υπερήφανος για μένα, γι’ αυτά που έχω πετύχει. Πιστεύω πως… θα χόρευε τώρα από την χαρά του. Θα ήταν υπερήφανος για όσα έχουμε πετύχει και για τους ανθρώπους που έχουμε γίνει”.

Για το αν χρησιμοποίησε κάποιους από τα στιλό που του έδωσαν οι συμπαίκτες του και αν τους είχε ενημερώσει είπε: “Όχι δεν το είπα σε κανέναν γιατί αν το μάθαινε ένας τότε θα το ήξεραν όλοι. Το έμαθαν από την ανακοίνωση μου. Υπέγραψα τρία συμβόλαια, αλλά όχι δεν χρησιμοποίησα κανένα στιλό που μου έδωσαν”.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε για το πόσο επηρέασε την απόφαση του η αγάπη του κόσμου, να βλέπει παιδιά να φοράνε την φανέλα του: “Είναι εκπληκτικό, πρώτη φορά είδα ένα παιδί να φοράει την φανέλα με το όνομα μου. Είναι τρομερό το συναίσθημα. Και έπαιξε ρόλο. Δεν ήθελα να δω την φανέλα μου να καίγεται… το έχω δει να συμβαίνει σε άλλους παίκτες. Δεν ήθελα να γίνει και σε μένα”.

Για τους στόχους του σε βάθος πενταετίας είπε: “Θέλω να κάνω πολλά παιδιά και να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα. Αν τα καταφέρω, τότε θα αποσυρθώ…» ενώ όταν ρωτήθηκε αν έχει κάποιο αστείο να τους πει, μιας και είναι γνωστός… για τα ανέκδοτα του, είπε πως δεν είχε κάποιο έτοιμο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…