Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Basket League: Ματσάρα στην Πάτρα! Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Basket League: Ματσάρα στην Πάτρα! Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

mantzaris perister

Το ζευγάρι του τελικού του 1ου Super Cup, Προμηθέας και Περιστέρι, «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Basket League. Mία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, το Σάββατο (26/12) στις 17:00, οι Αχαιοί υποδέχονται την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, με τα δεδομένα να είναι διαφορετικά, εν συγκρίσει με τον τελικό του Super Cup, στις 24 Σεπτεμβρίου, όταν ο Προμηθαίας κατέκτησε τον τίτλο, με 82-74.

Ελέω κορονοϊού, ο Προμηθέας έχει δώσει μόλις 4 αγώνες και βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 6 βαθμούς (2-2). Ο Βαγγέλης Μάντζαρης άλλαξε «στρατόπεδο» επιστρέφοντας στην ομάδα που έκανε τα πρώτα μπασκετικά βήματά του, ενώ η ομάδα της Πάτρας αποχαιρέτησε και τον νεαρό φόργουορντ, Λευτέρη Μαντζούκα που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Ο Μάκης Γιατράς θα έχει στη διάθεσή του τον νεοαποκτηθέντα πάουερ φόργουορντ, Χάρβι Τζεράι Γκραντ, ο οποίος έχοντας αγωνιστεί στην ΑΕΚ (2019-20), διαθέτει εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα ενισχύσει τη φροντ λάιν του Προμηθέα. Στον αντίποδα, το Περιστέρι έχει άλλον προπονητή εν συγκρίσει με τον τελικό του Super Cup, καθώς ο Αργύρης Πεδουλάκης διαδέχτηκε τον Νίκο Παπανικολόπουλο. Η προσθήκη του Γιάννη Μπουρούση στο «5», αλλά και νέων Αμερικανών παικτών προϊδεάζει για διαφορετικές ισορροπίες. Οι «κυανοκίτρινοι», εξάλλου στην Πάτρα θα μεταβούν με την αυτοπεποίθηση που τους προσδίδει η πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, με 13 βαθμούς (5-3).

Mε ιδιαίτερη σοβαρότητα, προσεγγίζει ο Άρης, την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου, το Σάββατο (26/12) στις 20:00. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης και οι Ροδίτες μετρούν από 10 βαθμούς, αλλά ο Άρης έχει έναν αγώνα λιγότερο. Άρης και Κολοσσός βρίσκονται στις θέσεις της ουράς της βαθμολογίας και γι’ αυτό αναμένεται «μάχη» στο Αλεξάνδρειο.

Από τα παιχνίδια της Κυριακής (27/12), ξεχωρίζει αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή, στο ΟΑΚΑ (17:00). Ο «Γηραιός» έχει 12 βαθμούς, όσους και οι «πράσινοι» με τη διαφορά πως έχει δώσει και δύο περισσότερους αγώνες εν συγκρίσει με την ομάδα του Γιώργου Βόβορα. Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός που αφήνει πίσω την ήττα στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι, έχοντας μπροστά του έναν ακόμη εκτός έδρας αγώνα στη Euroleague, με τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι την Τετάρτη (301/12).

Δύο ακόμη αγώνες αρχίζουν στις 17:00 την Κυριακή. Η Λάρισα θέλει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα απέναντι στο Μεσολόγγι, την ώρα που η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου θα τα δώσει όλα για την 2η εκτός έδρα νίκη. Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ιωνικό Νικαίας, με τους Πειραιώτες να έχουν έναν βαθμό και έναν αγώνα περισσότερο.

Η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Basket League «πέφτει» με την αναμέτρηση Λαύριο-ΑΕΚ στις 20:00.

To πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Βasket League:

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου

Δ. Τόφαλος 17:00 Προμηθέας Π.-Περιστέρι Παπαπέτρου-Μάνος-Σώμος (Πίγκας)

Αλεξάνδρειο 20:00 Άρης-Κολοσσός Ρόδου Τσαρούχα-Παναγιώτου-Παντελίδης (Ελευθεριάδης Π.)

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου

Νεάπολης 17:00 Λάρισα-Μεσολόγγι Αναστόπουλος-Πουρσανίδης Γ.-Μπίκας (Σταμάτης)

ΠΑΟΚ 17:00 ΠΑΟΚ-Ιωνικός Νικαίας Κορομηλάς-Μαγκλογιάννης-Ευφραιμίδης (Σιμητόπουλος)

ΟΑΚΑ 17:00 Παναθηναϊκός-Ηρακλής Ψαριανός-Τσώνος-Αναστόπουλος Α. (Βιδάλης)

Λαυρίου 20:00 Λαύριο-ΑΕΚ Σχινάς-Συμεωνίδης-Μαλαμάς (Παυλόπουλος)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …