Κεντρική NBA Αντετοκούνμπο: Είναι τελικά ο κορυφαίος παίκτης του ΝΒΑ;
NBA

Αντετοκούνμπο: Είναι τελικά ο κορυφαίος παίκτης του ΝΒΑ;

ANTETOKOUNMPO BUCKS 2

Χωρίς καμία διάθεση για επίθεση απέναντι στον κορυφαίο Έλληνα παίκτη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, και με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα από Αμερικανικά μέσα που αμφισβητούν την κυριαρχία του, θέλω να εκθέσω την άποψη μου για τον δις MVP του ΝΒΑ.

Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι είμαι λάτρης του θρύλου των Λέικερς, Κόμπε Μπράιαντ (αν και οπαδός της Βοστόνης), του… τρελού αλλά μόνιμου πρώτου σκόρερ του ΝΒΑ, Τζέιμς Χάρντεν, και του Θρυλικού Τζέισον Ουίλιαμς, ο οποίος με μάγευε στα παιδικά μου χρόνια με τις απίθανες πάσες του.

Στο ζητούμενο λοιπόν που δεν είναι άλλο από την αξία του Giannis στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Αν ξεπεράσω τα μάλλον γραφικά μου πιστεύω για τους προαναφερθέντες παίκτες τότε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ναι, είναι ο κορυφαίος παίκτης στην λίγκα αυτή τη στιγμή.

Βέβαια, ο ίδιος δεν πιστεύει το ίδιο αφού όπως δήλωσε στην κάμερα του Cosmote TV, θεωρεί τον Λεμπρόν καλύτερο του (τον οποίο επίσης θεωρώ υπερτιμημένο). Τι φαίνεται μέχρι τώρα στην νέα σεζόν του ΝΒΑ;

Ότι ο Γιάννης προσπαθεί να αποκτήσει ποιότητα με μακρινό και ενδιάμεσο σουτ, αιτία για την οποία έχει μείνει χαμηλά στα πρώτα παιχνίδια των Μπακς. Μπορεί να γίνει Ντουράντ; Κατηγορηματικά όχι, ωστόσο αν καταφέρει να φτάσει το ποσοστό του από την περιφέρεια πάνω από το 35% (αντί του πενιχρού 23% που έχει στα προηγούμενα χρόνια), τότε μπορεί αποτελέσει έναν από τους παίκτες κλειδιά για την επόμενη δεκαετία στο ΝΒΑ.

Διαφορετικά, όπως βλέπουμε και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ο “Greek Freak” θα έρχεται διαρκώς αντιμέτωπος με ελεύθερα σουτ και κλειστές ρακέτες στο υπόλοιπο της καριέρας του. Και όταν οι Μπακς δεν κάνουν ρεκόρ τριπόντων και άλλα τέτοια (όπως ΔΕΝ συνέβη στο Ορλάντο κόντρα στο Μαϊάμι), η ομάδα θα χάνει ακόμα και από την Νέα Υόρκη…

Συμπερασματικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι σίγουρα ο πιο ταλαντούχος παίκτης στο ΝΒΑ, ωστόσο αυτή την στιγμή ναι είναι ο καλύτερος βάση αριθμών (σε μια κόντρα με τον Λεμπρόν), αλλά αν φτιάξει το σουτ του μπορεί ίσως και να πλησιάσει τους κορυφαίους όλων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…