Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις – ΤΣΣΚΑ 78-87: “Μίλησε” ο Μάικ Τζέιμς!

Ζαλγκίρις – ΤΣΣΚΑ 78-87: “Μίλησε” ο Μάικ Τζέιμς!

darrun hilliard cska moscow eb20 1

Μεγάλο διπλό πανηγύρισε η ΤΣΣΚΑ αφού επικράτησε με 78-87 επί της Ζαλγκίρις μέσα στο Κάουνας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, φτάνοντας τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην διοργάνωση. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος σταμάτησε στους 27 πόντους ενώ πέτυχε τους τελευταίους οχτώ πόντους των Ρώσων. Πλέον η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βελτίωσε το ρεκόρ της σε 7-3 με τους Λιθουανούς να υποχωρούν στο 5-4.

Αμφίρροπο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του με τις δύο ομάδες να ακολουθούν η μία την άλλη στο σκοράρισμα και τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να προηγηθούν με 7 πόντους μετά το πρώτο πεντάλεπτο με τον Νταρούν Χίλιαρντ να έχει 10 από τους 14 πόντους της ομάδας του (7-14).  Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τα ηνία του αγώνα μέχρι το τέλος με τον Τζέιμς να κάνει το +9 για την ομάδα του με σουτ τριών πόντων στο φινάλε της (17-26).

Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να ανεβάσει την διαφορά στους 13 πόντους στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με συνεχόμενους πόντους του Κλάιμπερν (19-32), με τον Γουόκαπ να απαντά με εύστοχο τρίποντο (22-32).  Το παιχνίδι στην συνέχεια απέκτησε ξέφρενο ρυθμό με τις δύο ομάδες να σκοράρουν κατά βούληση, και τους γηπεδούχους να μειώνουν στους 7 πόντους στο φινάλε του ημιχρόνου με ένα 9-0 σερί (38-45).

Η Ζαλγκίρις κατάφερε να μειώσει στους τρεις με τον Γουόκαπ τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ωστόσο δεν κατάφεραν να πλησιάσουν περισσότερο. Το σκηνικό δεν άλλαξε σε όλη την τρίτη περίοδο με την διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ 4 και 9 πόντων, με τον Μπολομπόι να την πάει μετά από πολύ ώρα στους 10 με βολές και τον Λεκαβίτσιους να διαμορφώνει το 58-66 του δεκαλέπτου.

Ένα γρήγορο σερί 6-0 των γηπεδούχων στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έβαλε φωτιά στο παιχνίδι με την διαφορά να πέφτει στο καλάθι (64-66), με τους Κλάιμπερν και Τζέιμς να επιβάλουν την… τάξη μετά από τάιμ άουτ του Ιτούδη, ανεβάζοντας την πάλι στους 8 πόντους με διαδοχικά τρίποντα (64-72). Οι γηπεδούχοι μείωσαν και πάλι στους 2 με βολές του Γκριγκόνις και καλάθι του Γιοκουμπάιτιτς δύο λεπτά πριν το τέλος (74-76), με τον Κλάιμπερν να πετυχαίνει και άλλο τρίποντο μαχαιριά ( 74-79).

Η Ζαλγκίρις αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει αφού κατάφερε να βάλει πάλι φωτιά στο ματς; μειώνοντας στον πόντο (78-79) στο τελευταίο λεπτό, με τον Τζέιμς να δηλώνει και πάλι παρών πετυχαίνοντας ένα τρομερό τρίποντο από τα 9 μέτρα. Ο πρώην γκάρντ του τριφυλλιού πήρε το υπόλοιπο του  αγώνα πάνω του ανεβάζοντας την διαφορά στους 9 πόντους για το τελικό 78-87.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 38-45, 58-66, 78-87

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (23/4)

Τα «φώτα» στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…