Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Τσαλμπούρης: “Θέλω να παίξω στην εθνική ομάδα”

Τσαλμπούρης: “Θέλω να παίξω στην εθνική ομάδα”

giorgos tsalmpouris

Εμφατική ήταν η εμφάνισή του στις δύο τελευταίες αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ για την Basket League.

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης ξεχώρισε στην εντός έδρας νίκη του «Δικεφάλου» απέναντι στο Λαύριο (18/11) και προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα να φύγει αλώβητη από την Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα (21/11), έργο που δεν είχε το θετικό αποτέλεσμα που προσδοκούσαν οι «ασπρόμαυροι».

Ο 24χρονος σέντερ εκφράστηκε σήμερα, μέσω της ΚΑΕ, για τα δύο τελευταία ματς που έδωσε ο ΠΑΟΚ, μίλησε για τη σεζόν, γενικότερα, η οποία διεξάγεται στις συνθήκες της πανδημίας, αλλά και για τα τρία στη σειρά παιχνίδια που έχει να δώσει ο «Δικέφαλος» για το πρωτάθλημα κόντρα σε ΑΕΚ (5/12, 6η αγωνιστική), Λάρισα (9/12, εξ αναβολής 4η αγωνιστική), Άρη (13/12, 7η αγωνιστική).

«Αν αναλογιστεί κανείς τα αποτελέσματα μέχρι τώρα, δεν είναι σίγουρα η καλύτερη, ως τώρα, η πορεία της ομάδας. Εχουμε μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα. Εχουμε τρεις ήττες, η τελευταία με τον Προμηθέα, σε ένα ματς που θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε. Θεωρώ πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο παρκέ, αδικήσαμε τους εαυτούς μας στο τέλος και χάσαμε. Η ομάδα, ωστόσο, πιστεύω, παρά τις ήττες, έχει κάνει βήματα προόδου, μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερη και είμαι πολύ πιο αισιόδοξος για τη συνέχεια» ανέφερε αρχικά.

Σε σχόλιο που του ζητήθηκε για το εντυπωσιακό κάρφωμα που έκανε στον αγώνα με το Λαύριο, απάντησε λέγοντας: «Μια ωραία, δυναμική φάση, ένα κάρφωμα ξεσηκώνει τους συμπαίκτες σου, τον εαυτό σου, ανεβάζει το ηθικό σου, αλλά και αυτό για δύο πόντους μετράει. Ηταν μια φάση που βγήκε ωραία, δεν ήταν κάτι που προγραμματίσαμε, ήταν μια ωραία φάση, ξεσηκώθηκε ο πάγκος και αυτό είναι που μετράει, γιατί έδειξε η ομάδα ότι αντιδρά στα καλά και στα αρνητικά σωστά».

Για τις ιδιαίτερες συνθήκες των τελευταίων μηνών, λόγω της πανδημίας με τον κορονοϊό, επισήμανε: «Είμαστε σίγουρα προνομιούχοι που συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε σε καιρό πανδημίας. Σίγουρα υπάρχουν και δυσκολίες. Παίζουμε, δηλαδή, χωρίς κόσμο και όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, ξέροντας την ομάδα, την πόλη, ήθελα να ζήσω ατμόσφαιρες με το «Παλατάκι» γεμάτο. Δε μου δίνεται η δυνατότητα αυτή, προς το παρόν, ελπίζω να μου δοθεί στο μέλλον. Αυτές είναι, όμως, οι συνθήκες, είναι ίδιες για όλους. Πρέπει να προσαρμοστούμε, να αποδεχθούμε ότι είναι προνόμιο να παίζουμε μπάσκετ αυτή την περίοδο, αν θυμηθούμε, μάλιστα, την άνοιξη που δεν είχαμε μπάσκετ στην πρώτη καραντίνα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, όποιες και αν είναι οι συνθήκες».

Σχετικά με τις τρεις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ στις αρχές Δεκεμβρίου, τόνισε: «Είναι τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια. Η ΑΕΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα, παίζει στην έδρα της, είναι εδώ και έναν χρόνο αήττητη στο πρωτάθλημα, έχει ποιότητα στο ρόστερ. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά και μία πρόκληση για μας. Θέλουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Η Λάρισα είναι μία ομάδα που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ. Την αντιμετωπίσαμε στο Κύπελλο, έχει ποιότητα στο ρόστερ της, έχει βελτιωθεί και αυτό το παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό και δύσκολο. Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Άρη. Δε χρειάζεται να γίνουν πολλά σχόλια γύρω από αυτό τον αγώνα. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα θέλει πολύ να κερδίσει και, αν είμαστε συγκεντρωμένοι και υγιείς, θα τα καταφέρουμε. Παιχνίδι ΠΑΟΚ – Άρης το έχω ζήσει σαν φίλαθλος και θέλω να το βιώσω και σαν παίκτης».

Κατέληξε ο Τσαλμπούρης μιλώντας για την εθνική Ανδρών: «Εχω παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, έχω και μια κλήση στην Ανδρών. Είναι ίσως η μεγαλύτερη τιμή να σε καλέσουν στην εθνική ομάδα της χώρας σου. Σίγουρα θέλω να παίξω στην εθνική ομάδα, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ, όποτε και αν με χρειαστεί θα είμαι εκεί».

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …