Κεντρική Ελλάδα Στο Ηράκλειο Κρήτης το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών 2023!

Στο Ηράκλειο Κρήτης το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών 2023!

Στο Ηράκλειο της Κρήτης αντί της Άγκυρας θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ Κωφών του 2023 με τον πρόεδρο της ΕΟΑΚ να ενημερώνει σχετικά τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Η παγκόσμια ομοσπονδία μετά από επιθεώρηση των εγκαταστάσεων επέλεξε την Κρητική πόλη, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να εκφράζει την ικανοποίηση του για την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Αναλυτικά:

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερώθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ), Ιωσήφ Σταυρακάκη, ότι στην Ελλάδα και στο Ηράκλειο Κρήτης ανατέθηκε η διοργάνωση το 2023 του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών με τη συμμετοχή 32 χωρών.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (Deaf International Basketball Federation) επέλεξε τελικά τη χώρα μας, την Κρήτη και το Ηράκλειο, αντί της Άγκυρας, έπειτα και από την επιθεώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που πραγματοποίησε στα κλειστά γυμναστήρια Δύο Αοράκια, Παναπιστημίου, Λίντο και Ηροδότου στις 23 Οκτωβρίου 2020.

Στην ενημέρωση του Υφυπουργού Αθλητισμού από τον πρόεδρο της ΕΟΑΚ, για το ευτυχές γεγονός της ανάληψης της Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο κ. Σταυρακάκης ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη «από καρδιάς για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για μια εξαιρετική σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο διοργάνωση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Δορκοφίκης: «Να προσελκύσουμε ευρωπαϊκές διοργανώσεις»

Ο Περικλής Δορκοφίκης βγήκε στον αέρα του OVER FM και μίλησε για την ανακαίνιση του Δημοτι…