Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Πένθος στον ΠΑΟΚ!

Πένθος στον ΠΑΟΚ!

DIMITRIS DAPONTE

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών άφησε ο Δημήτρης Δαπόντε, ο οποίος ήταν αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, που κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα το 1959.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας υπήρξε αρχηγός του ΠΑΟΚ και της εθνικής, ενώ ήταν αρχηγός του «Δικέφαλου» όταν πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα το 1959.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η οικογένεια του ΠΑΟΚ πενθεί βαθύτατα το θάνατο του Δημήτρη Δαπόντε, αρχηγού της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ που το 1959 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ήταν ο πρώτος τίτλος σε ομαδικό άθλημα στην ιστορία του ΠΑΟΚ και ο Δημήτρης Δαπόντε ευτύχησε να σηκώσει πρώτος το τρόπαιο και κρατώντας το ψηλά να κάνει το γύρο του θριάμβου στο ανοιχτό γήπεδο της ΧΑΝΘ».

«Ο γεννημένος το 1930 Δημήτρης Δαπόντε, αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ για μία δεκαετία, με το νούμερο “10”, ενώ ήταν κοντά στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ όσο περισσότερο μπορούσε και ως το τέλος. Συμμετείχε ενεργά στην καμπάνια των εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας μπάσκετ τα 2012 και στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας την ίδια χρονιά (από όπου και η φωτογραφία), τιμήθηκε στη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το 2016, για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, ενώ είχε τη θέση του στο PAOK Sports Arena μέχρι και το 2018»

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Δημήτρη Δαπόντε και μαζί τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…