Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές 77-80

Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές 77-80

micic efes panathinaikos 2

Την εντός έδρας ήττα από την Αναντολού Εφές γνώρισε ο Παναθηναϊκός, καθώς ηττήθηκε με 80-77. Οι «πράσινοι» πάλεψαν κόντρα στην τουρκική ομάδα, αλλά έπεσαν πάνω στον μαγικό Βασίλιε Μίσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ έκανε όργια στο ματς και με τους 33 πόντους του οδήγησε τους Τούρκους στο διπλό μέσα στο «Νίκος Γκάλης». Οι πράσινοι στο φινάλε έκαναν την ύστατη τους προσπάθεια, πλησίασαν στους 2 πόντους 6” πριν το τέλος, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή.

Ο Φόστερ ήταν πολύ καλός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και με πέντε πόντους οδηγούσε επιθετικά τον Παναθηναϊκό (9-7). Οι «πράσινοι» στα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν φανερά καλύτεροι από την Αναντολού Εφές και κατάφεραν να χτίσουν μία μικρή διαφορά των πέντε πόντων (14-9). Ο Σιμόν στη συνέχεια πήρε το όπλο του και με συνεχόμενους πόντους έδωσε μεγάλη ανάσα στους φιλοξενουμένους (16-14).

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός είχε καλή εικόνα στην επίθεση, αλλά στην άμυνα δεν μπορούσε να βρει αντίδοτο για τον Μίσιτς, ο οποίος στο πρώτο δεκάλεπτο σημείωσε συνολικά 8 πόντους (22-21).

Ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη περίοδο με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Μήτογλου κατάφερε να χτίσει μία μικρή διαφορά των πέντε πόντων (29-24). Η Αναντολού Εφές, όμως, δεν άφησε το τριφύλλι να ξεφύγει (33-31). Ο Σέλβιν Μακ στο ντεμπούτο του με το τριφύλλι πρόσφερε πολύτιμες λύσεις έξω από τη γραμμή του τριπόντου και βοήθησε σημαντικά τους γηπεδούχους να κρατήσουν τα ηνία του σκορ μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου (40-36).

Ο Μίσιτς συνέχισε να κάνει μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό και στο δεύτερο μέρος. Ο Σέρβος καλαθοσφαιριστής έφτασε τους 21 πόντους και κράταγε στο παιχνίδι την τουρκική ομάδα (46-45). Ο παίκτης της Εφές ολοκλήρωσε και την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους, καθώς μ΄ακόμη ένα τρίποντο έκανε το 50-48. Ο Παναθηναϊκός είχε κολλήσει επιθετικά και σε συνδυασμό με τον ασταμάτητο Μίσιτς βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (54-59). Ο Μίσιτς σ΄αυτό το διάστημα μέτρησε συνολικά 29 πόντους!

Η Εφές είχε τον έλεγχο στο ματς και κατάφερε να πάρει ακόμη και διαφορά δέκα πόντων (57-67). Ο Παναθηναϊκός δεν τα παρατούσε, όμως, και με ένα μεγάλο τρίποντο του Ουάιτ μείωσε τη διαφορά στους έξι (64-70). Oι πράσινοι μείωσαν ακόμη περισσότερο (66-70), αλλά σ΄εκείνο το σημείο έκαναν λάθη και είχαν άστοχες επιθέσεις, με αποτέλεσμα να χάσουν ξανά επαφή με το σκορ.

Η Αναντολού Εφές έτρεξε ένα μικρό σερί 5-0 και έστειλε τη διαφορά στους εννιά πόντους (66-75) 2 λεπτά πριν το φινάλε του ματς. Ο Μακ ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του και κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό, καθώς πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους (71-77). Η Εφές, όμως, ήλεγχε το ματς και δεν επέτρεψε στους πράσινους να πλησιάσουν περεταίρω.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε είδαμε κάτι πολύ σπάνιο. Ο Γιώργος Παπαγιάννης εκτέλεσε για τρεις, ευστόχησε και μείωσε 79-74, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου με δύο βολές έκανε το 76-79 22 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Οι πράσινοι έκαναν αργά φάουλ (6,6” πριν το τέλος), με τον Σίμον να αστοχεί και στις δύο βολές! Οι Τούρκοι δεν θέλησαν να ρισκάρουν να δεχτούν τρίποντο και έκαναν αμέσως φάουλ στον Παπαγιάννη (5,5”).

Ο Έλληνας σέντερ ευστόχησε στην πρώτη και αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη, αλλά ο Μόερμαν πήρε το ριμπάουντ και του έγινε φάουλ 2,6” πριν το τέλος. Ο Γάλλος με 1/2 βολές έκανε το 80-77 για την Αναντολού Εφές. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σουταρε για τρεις από το κέντρο, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και η Εφές πήρε τελικά τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 40-36, 54-59, 77-80
Παναθηναϊκός (Βόβορας): Μακ 18 (3), Παπαγιάννης 16 (1), Μποχωρίδης 2 (3ασ.), Παπαπέτρου 12 (1), Δίπλαρος, Κασελάκης, Καλαϊτζάκης, Φόστερ 6, Ουάιτ 11 (8ριμπ.), Μήτογλου 7 (8ριμπ.), Μπέντιλ, Σαντ-Ρος 5 (6ασ.)
Αναντολού Εφές (Αταμάν): Μπομπουά, Σίνγκλετον (9ριμπ.), Μπαλμπάι 9 (1), Γκαζί, Μόερμαν 7, Τουντσέρ 5 (1), Πλάις 8, Μίσιτς 33 (5), Άντερσον 6, Σιμόν 12 (1)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…