Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου 95-73: Κέρδισε η φιλανθρωπία και η προσφορά

Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου 95-73: Κέρδισε η φιλανθρωπία και η προσφορά

giorgos printezis olympiakos kolossos rodou

Με νίκη ξεκίνησε τα φιλικά φιλονθρωπικού χαρακτήρα ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε εντός έδρας του Κολοσσού Ρόδου με 95-73. Το αποτέλεσμα του ματς είχε μικρή σημασία, καθώς το πιο σημαντικό ήταν οι δωρεές που έκαναν οι ερυθρόλευκοι σε διάφορα νοσοκομεία και οργανισμούς. Η ομάδα του Πειραιά προχώρησε σε συνολικά τέσσερις δωρεές, που θα βοηθήσουν στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Ολυμπιακός είχε καλή κυκλοφορία και πέτυχε δύο καλάθια με τους Μάρτινς και Παπανικολάου, αλλά ο Κολοσσός Ρόδου είχε τις απαντήσεις με σουτ έξω από τη γραμμή των τριών πόντων (4-6). Οι Νησιώτες ήταν εξαιρετικοί στο ξεκίνημα και με 3/4 τρίποντα έβαζε δύσκολα στους γηπεδούχους (6-9). Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο και πέρασαν μπροστά με τρίποντο του Πρίντεζη, αλλά οι φιλοξενούμενοι έφεραν γρήγορα το ματς στα ίσια ύστερα από δύο συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και εύστοχη προσπάθεια από τον Άρτις (11-11).

Ο Κολοσσός συνέχισε να βομβαρδίζει και με πρωταγωνιστή τον Ζάρα (2 τρίποντα) έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του. Στην αντίπερα όχθη, όμως, ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εξαιρετικός και γρήγορα γρήγορα έφτασε τους εφτά πόντους (17-16). O Oλυμπιακός ανέβασε την απόδοση του και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά στο σκορ με 24-20.

Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα του αγώνα άλλαξε πλήρως. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση και κατάφερε να χτίσει διψήφια διαφορά (41-26). Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν εξαιρετικός σ΄αυτό το διάστημα και με 2/2 τρίποντα, εξαιρετική άμυνα και δημιουργία οδηγούσε επιθετικά τους ερυθρόλευκους (46-28).

Ο Ολυμπιακός ήταν απίστευστος σ΄αυτό το πρώτο ημίχρονο, καθώς είχε φτάσει σε σημείο να έχει 15 εύστοχα δίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ 51-37 υπέρ της, έχοντας παράλληλα 16/16 δίποντα!

Η εικόνα παρέμεινε ίδια και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και παρότι ο Κολοσσός προσπαθούσε να πλησιάσει, δεν μπορούσε να ρίξει τη διαφορά (67-46). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε αρκετές δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα (72-56).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο προπονητές συνέχισαν να κάνουν δοκιμές και έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες τους. Ο Ολυμπιακός διατήρησε τα ηνία του σκορ και τελικά πανηγύρισε τη νίκη με 95-73, σ΄ένα ματς που μεγαλύτερη σημασία είχαν οι δωρεές του Ολυμπιακού και όχι το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 51-37, 72-56, 95-73

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Στους Καβαλίερς με συμβόλαιο 10 ημερών ο Μάρκους Μόρις

Στους Καβαλίερς  ο Μόρις. Το Κλίβελαντ έχει τρεις βασικούς στα… πιτς, λόγω τραυματισμών κα…