Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Άλμπα Βερολίνου 75-71

Ολυμπιακός – Άλμπα Βερολίνου 75-71

vassilis spanoulis olympiacos piraeus eb20

Ο διπρόσωπος Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει την Άλμπα στο ΣΕΦ με σκορ 75-71 και έφτασε στο 5-3 στην κατάταξη της Euroleague. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο, όταν και βρέθηκε να χάνει με διαφορά που έφτασε και τους 15 πόντους, όμως ΜακΚίσικ και Λιβιό Ζαν Σαρλς της έδωσαν την ώθηση που χρειαζόταν στη γ΄περίοδο και έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους.

Οι Πειραιώτες ευτύχησαν να δουν την Άλμπα να μην εκμεταλλεύεται το κακό τους πρώτο ημίχρονο, αφού οι Γερμανοί έβαλαν μόλις 35 πόντους σε αυτό το διάστημά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ άσχημα τον αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πέντε πρώτες τους επιθέσεις οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν σουτάρει μια μόλις φορά και τις υπόλοιπες υποχρεώθηκαν σε λάθη. Το ευτύχημα σε αυτή την κακή εκκίνηση ήταν ότι και οι Γερμανοί δεν έβαζαν τη μπάλα στο καλάθι κι έτσι η διαφορά δεν πήρε διαστάσεις, απλά η Άλμπα έτρεξε ένα σερί 7-0, στο οποίο ο Ολυμπιακός βρήκε απάντηση με τρίποντο του Παπανοκολάου για το 3-7 στο 4ο λεπτό. Ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο στην πρώτη περίοδο, με την Μπάγερν να πηγαίνει στο +8 (3-11) 2.56’ πριν τη λήξη της περιόδου. Ο Μακίσικ με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έκανε το 5-11, ο Τίμαν απάντησε για το 5-13, ενώ η Άλμπα ανέβασε τη διαφορά στο +10 (5-15_, με τον Βεζένκοφ να σκοράρει για το 7-15 και τον Έρικσον να κάνει το 7-17 και έπειτα ο Γκίφι με τρίποντο να την ανεβάσει στο +13 (7-20). Ο ΜακΚίσικ με ένα απελπισμένο σουτ από τα 8 μέτρα μείωσε σε 10-20, ενώ στην τελευταία φάση ο Τίμαν με φόλοου διαμόρφωσε το σκορ της περιόδου (10-22).

Η ομάδα του Πειραιά έπρεπε να αλλάξει πολλά στο δεύτερο δεκάλεπτο προκειμένου να είναι ανταγωνιστική κόντρα σε μια Άλμπα που δεν ήταν κάτι σπουδαίο, όμως έκανε τα βασικά στο παρκέ και συντηρούσε τη διαφορά που είχε πάρει άνετα. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να παίζουν υποτονικά και να επιδίδονται σε ρεσιτάλ λαθών. Οι Γερμανοί έφτασαν γρήγορα στο +14 και στη συνέχεια συντηρούσαν τη διαφορά σε επίπεδο 11-14 πόντων, αφού ο Ολυμπιακός επιθετικά δεν είχε καμία έμπνευση και βασιζόταν σε κάποιες ηρωικές προσπάθειες των Πρίντεζη και Χαραλαμπόπουλου. Δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Άλμπα πήγε στο +15 (20-35) ανησυχώντας πλέον πραγματικά την ομάδα του Μπαρτζώκα. Ένα καλάθι του Πρίντεζη κι ένα του Βεζένκοφ πήγαν το σκορ στο 24-35 και ο Ολυμπιακός μάζεψε κάπως την κατάσταση πηγαίνοντας στα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει μια από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις, έχοντας κάνει 11 λάθη.

Αυτό που έλειπε ουσιαστικά από τους Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο ήταν η συνέπεια στο σκοράρισμα. Αμυντικά οι 35 πόντοι δεν ήταν άσχημοι, όμως στην επίθεση δεν υπήρχε κανένα σχέδιο, καμία κίνηση και κατά συνέπεια, κανένας φόβος για την αντίπαλη άμυνα. ΜακΚίσικ και Ζαν Σαρλς ήταν οι παίκτες που ανέλαβαν να το διορθώσουν αυτό. Οι δυό τους ήταν χάρμα οφθαλμών στην Τρίτη περίοδο, έδωσαν ενέργεια στην ομάδα τους και κατάφεραν να δώσουν την αυτοπεποίθηση που έλειπε από τον Ολυμπιακό, προκειμένου να πάρει τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός από το -11 έφτασε να προηγείται 45-44 ένα λεπτό πριν την λήξη ης γ’ περιόδου και τότε ο Σπανούλης με δύο συνεχόμενα τρίποντα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και πήγε την ομάδα του στο τάιμ άουτ του δεκαλέπτου με διαφορά επτά πόντων (51-44).

Η τελευταία περίοδος πιστοποίησε απλά την ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι πλέον είχαν βρει ρυθμό, ο Λιβιό Ζαν Σαρλ συνέχιζε να δίνει απίστευτη ενέργεια, ενώ στην εξίσωση μπήκε και ο Σλούκας ο οποίος ανέβασε την απόδοσή του και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει σε μια ακόμα νίκη. Στο 28 το σκορ είχε διψήφια διαφορά για τους Πειραιώτες (70-60) και πλέον το μόνο που έπρεπε να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» για να χάσουν ήταν να «αυτοκτονήσουν».

Κάτι τέτοιο δε συνέβη και ο Ολυμπιακός έφτασε στο 5-3 και πλέον στρέφει την προσοχή του στο δύσκολο παιχνίδι της επόμενης Πέμπτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 24-35, 51-44, 75-71

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χαραλαμπόπουλος 4, Σπανούλης 6 (2/3 τρίποντα, 6 ασίστ), Σλούκας 9 (3/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μάρτιν 2 (6 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 11 (2/7 τρίποντα), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 8 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη), Ζαν-Σαρλ 13 (4/6 δίποντα, 5/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 μπλοκ, 4 λάθη), Τζένκινς, Έλις 4, ΜακΚίσικ 14 (3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα)

Άλμπα Βερολίνου (Ρενέσες): Λο 10 (1), Γκιφάι 13 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ντέλοου, Έρικσον 8 (2/8 σουτ), Μάτισεκ 3 (1), Φοντέκιο 8 (4/9 σουτ, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 6 λάθη), Τίμαν 10 (5/7 δίποντα), Γκρέιντζερ 7 (1 τρίποντο, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Σίκμα 4 (3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Λάμερς 8 (4/7 δίποντα)

Πηγή: Over FM

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…