Κεντρική Ελλάδα Ο μοναχικός δρόμος του ΠΑΟΚ…

Ο μοναχικός δρόμος του ΠΑΟΚ…

katsaris

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να… πρωτοπορεί σε όλα, μιας και την Τρίτη η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ πήρε την ειδική άδεια για να γίνει το ματς με την Αιντχόβεν -την στιγμή που τα ματς Άρης-Ηρακλής (μπάσκετ) και Άρης-ΑΕΚ (ποδόσφαιρο) έχουν μπει στον “πάγο” για την διεξαγωγή τους στην Θεσσαλονίκη- ενώ την Δευτέρα ο Ερασιτέχνης κόντρα στο… ρεύμα που θέλει τους συλλόγους να είναι εναντίον της διακοπής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ της ΕΟΚ δίνοντας… συγχαρητήρια.

Θυμίζουμε πως ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός μεταξύ άλλων ανέφερε πως “ως κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της χώρας, αντιτιθέμεθα ευθέως στην αναστολή της διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων των Εθνικών Κατηγοριών και τέλεσης των προπονήσεων. Ζητάμε να εξαιρεθούν από τα εξαγγελθέντα απαγορευτικά μέτρα και να πρυτανεύσει σήμερα, η λογική και η αλληλεγγύη προς τον αθλητικό κόσμο” ενώ ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων τόνισε πως “ο Παναθηναϊκός αιτήθηκε την εξαίρεση των τμημάτων βόλεϊ ανδρών-γυναικών καθώς και του μπάσκετ γυναικών από τις απαγορεύσεις των νέων μέτρων κατά της πανδημίας που εξαγγέλθηκαν το περασμένο Σάββατο, 31 Οκτωβρίου.

Βούληση του Συλλόγου είναι να συνεχιστούν οι πρώτες κατηγορίες των συγκεκριμένων αθλημάτων, τα οποία παρότι θεωρούνται ερασιτεχνικά, εντούτοις λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα απασχολώντας προσωπικό που βιοπορίζεται αποκλειστικά και μόνο από αυτό”.

Γενικότερα διάφορες προσωπικότητες του μπάσκετ έχουν εκφράσει την διαφωνία-δυσαρέσκειά τους με την διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων ενώ την Τρίτη ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως “μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση της ομαδικής αθλητικής δραστηριότητας, μάς προκαλεί προβληματισμό αυτό το νέο λουκέτο στον ελληνικό αθλητισμό. Ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, δημιουργεί παιδεία και είναι τρόπος ζωής για πολλούς συμπολίτες μας”.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ, πάντως, έδειξε την στήριξή του προς την ΕΟΚ, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- πως “ο ΠΑΟΚ, συγχαίρει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την απόφαση της να διακόψει τα πρωταθλήματα στα οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη, δείχνοντας για ακόμα μία φόρα ότι δίνει προτεραιότητα στον αθλητή και στην αθλήτρια, και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται με τις ομάδες”.

Ο “Δικέφαλος”, έτσι, κράτησε εντελώς διαφορετική στάση από το σύνολο των ανθρώπων που ασχολούνται με το μπάσκετ… Είναι γνωστή η αλληλοεκτίμηση που υπάρχει ανάμεσα στον Θανάση Κατσαρή και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, με τον δεύτερο το 2016 να “προσφέρει” τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Α.Σ. ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή για την προσφορά του στο άθλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…