Κεντρική Ελλάδα Εθνικές «Μπορούμε να πάρουμε τα παιχνίδια με Βουλγαρία και Ισλανδία»

«Μπορούμε να πάρουμε τα παιχνίδια με Βουλγαρία και Ισλανδία»

Σπανού

Η αθλήτρια της πολωνικής ομάδας μπάσκετ Γκντίνια αλλά και της Εθνικής Ελλάδος, Άρτεμις Σπανού, μίλησε στην εκπομπή Overall και στους Μένιο Σακελλαρόπουλο και Λένα Καραλή για τους αγώνες της Εθνικής στο Ηράκλειο.

Για την ήττα με σκoρ 77-70 από την Σλοβενία δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε νωθρά τον αγώνα και ήμασταν κάτω 10 πόντους από πολύ νωρίς. Καταφέραμε να το γυρίσουμε και στο ημίχρονο να είμαστε 2 πόντους πίσω. Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου περάσαμε για λίγο μπροστά μετά όμως πάθαμε ένα μικρό σοκ με τον τραυματισμό της Μαριέλλας. Δεν ξέραμε πως είναι. Μας πήρε λίγο διάστημα για να μπούμε σε ρυθμό οπότε ήμασταν 10 πόντους κάτω. Καταφέραμε λίγο να το παλέψουμε για να το γυρίσουμε όμως στο τέλος ήμασταν λίγο άτυχοι, βάλανε και οι Σλοβένες κάποια μεγάλα σουτ, δε βάλαμε εμείς από μεριάς μας τα δικά μας και έτσι ηττηθήκαμε. Αν δεν είχε τραυματιστεί η Μαριέλλα πιστεύω πως θα ήταν αλλιώς γιατί εκείνη τη στιγμή είχαμε βρει ρυθμό και ήμασταν μπροστά και τρεις πόντους. Μας λείπανε τέσσερις βασικές παίκτριες, δώσαμε το 100 τοις εκατό και αν έχουμε και λίγο τύχη σίγουρα θα πάμε για περισσότερα».

Για τη συνέχεια με τα δύο παιχνίδια απέναντι σε Ισλανδία και Βουλγαρία τον Φεβρουάριο ανέφερε:

«Πιστεύω πως είναι δυο παιχνίδια βάτα για εμάς. Με την Ισλανδία είναι πιο βατό γιατί υπάρχει μια διαφορά δυναμικότητας και με την Βουλγαρία την παίξαμε, κερδίσαμε και αν είμαστε και πλήρης ομάδα θα μπορέσουμε να την κερδίσουμε πιο εύκολα».

Για το γεγονός πως πολλές μικρές συμπαίκτριες της φεύγουν για το κολέγιο στην Αμερική υποστήριξε:

«Σίγουρα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία το κολέγιο. Είναι δύσκολο που πας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αλλά σε μεγαλώνει, σε ωριμάζει και σου δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσεις και να παίζεις ταυτόχρονα μπάσκετ. Νομίζω πως επικρατεί το πάθος και η ενεργεία της ηλικίας».

Κλείνοντας, για την παρουσία της στην Πολωνία δήλωσε:

«Βρίσκομαι στην Πολωνία στην Γκντίνια. Η χώρα έχει θέματα αλλά το μπάσκετ συνεχίζεται. Κάνουμε συνέχεια τεστ. Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση. Υπάρχει μια φούσκα σε δυο εβδομάδες για την Ευρωλίγκα αλλά δεν ξέρουμε αν θα γίνει σίγουρα. Είναι δύσκολη περίοδος με δύσκολες αποφάσεις γα όλες τις χώρες. Ελπίζω οι συμπαίκτριές μου να ξεκινήσουν σύντομα τις προπονήσεις γιατί θα έχουμε και αγώνες το Φεβρουάριο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…