Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπασκόνια – Παναθηναϊκός 93-72: Ηχηρή σφαλιάρα από τους Βάσκους

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός 93-72: Ηχηρή σφαλιάρα από τους Βάσκους

ntinos mitoglou baskonia panathinaikos

Την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του και έκτη συνολικά σε οχτώ παιχνίδια υπέστη ο Παναθηναϊκός, καθώς ηττήθηκε και από την Μπασκόνια με 93-72. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν κάκιστη εμφάνιση και δίκαια ηττήθηκαν από τους Βάσκους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Βόβορα κατέρρευσαν και η διαφορά εκτοξεύτηκε πάνω από τους 20 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και με πρωταγωνιστή τον Νέντοβιτς (2 τρίποντα, 2 ασίστ) προηγήθηκε με 10-2. Ο Γιώργος Βόβορας στα πρώτα λεπτά επέλεξε να παίξει ζώνη, για να μην περάσουν μπάλες στη ρακέτα, και τα κατάφερε περίφημα. Η κατάσταση στη συνέχεια άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν τα λάθη, όπως στο ματς με τη Βαλένθια, έδωσαν εύκολα καλάθια στους Βάσκους και η διαφορά γρήγορα έπεσε στους 2 πόντους (8-10).

Το σερί των Βάσκων συνεχίστηκε (9-0) και οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά (11-10). Ο Παναθηναϊκός ξεκόλλησε στο σκορ και κατάφερε να σταματήσει το σερί της Μπασκόνια (16-16). Οι παίκτες του Βόβορα είχαν πολλή καλή εικόνα στο πρώτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να κρατήσουν τα ηνία του σκορ μέχρι το φινάλε του ματς (20-23). Ο Έλληνας τεχνικός άφησε στο παρκέ τον Γιώργο Παπαγιάννη σε όλη την περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός με το που βγήκε από το παρκέ ο Ιωάννης Παπαπέτρου κατέρρευσε. Οι «πράσινοι» χάθηκαν σε άμυνα και επίθεση και η Μπασκόνια με 9-0 σερί έφερε τούμπα το ματς (27-23). Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν να μείνουν κοντά στο ματς (31-29). Ο Άλεκ Πίτερς ήταν ένας μεγάλος πονοκέφαλος για την άμυνα του Παναθηναϊκού, καθώς με 11 πόντους κρατούσε το προβάδισμα για τους Βάσκους (39-31).

Οι παίκτες του Βόβορα είχαν καλή εικόνα στο ματς, αλλά τα πολλά και παιδαριώδη λάθη που έκαναν δεν τους επέτρεπαν να ανατρέψουν το σκορ (40-34). Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (44-34). Το σκορ αυτό διαμορφώθηκε από τα λάθη του τριφυλλιού, αλλά και από τα δύο αχρείαστα φάουλ σε τρίποντα, τα οποία έδωσαν έξι εύκολους πόντους στους γηπεδούχους. Ο Παπαπέτρου στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έδωσε μεγάλη ανάσα στην ομάδα του, καθώς με τρίποντο μείωσε σε 46-39. Οι «πράσινοι» τελείωσαν το πρώτο μέρος έχοντας μόλις 2/10 τρίποντα.

Bιλντόζα έπαιζε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Νέντοβιτς και «ανάγκαζε» τον Σέρβο να κρατάει 15 δευτερόλεπτα την μπάλα στα χέρια του, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλή επιθετική λειτουργία. Ο Νέντοβιτς, όμως, είχε επιθετικά λύσεις και με νέο τρίποντο έριξε τη διαφορά, ενώ ο Παπαγιάννης με κάρφωμα μείωσε στους τέσσερις πόντους (48-44). Ο ψηλός της Μπασκόνια έβγαινε εκτός ρακέτας για να βοηθήσει στο μαρκάρισμα του Νέντοβιτς κι έτσι ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε και έπαιρνε επιθετικά ριμπάουντ (50-49).

Οι «πράσινοι», όμως, είχαν κακή αμυντική λειτουργία και η Μπασκόνια το κατάφερε και πήρε ξανά αέρα 8 πόντων (64-56). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τα ηνία του σκορ και ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά με 66-58.

Η Μπασκόνια άρχισε να βομβαρδίζει με τρίποντα τον Παναθηναϊκό και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 14 πόντους (72-58). Ο Φόστερ, που μπήκε στο παιχνίδι από τον Βόβορα, δεν βοήθησε καθόλου και αντίθετα ήταν «πληγή» για το τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Μπασκόνια έκανε επί μέρους 17-2 και το σκορ ξέφυγε από τα χέρια των πρασίνων (83-60).

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Μπασκόνια τελικά πήρε τη νίκη με 93-72 και υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σ΄ακόμη μία ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 46-39, 66-58, 93-72
Μπασκόνια (Ιβάνοβιτς): Ράιεστε, Βιλντόζα 19 (5), Γιεκίρι 10 (10ριμπ.), Χένρι 14 (12ασ.), Σεντεκέρσκις 2, Ντιόπ 5, Φολ, Πίτερς 19 (4), Ντράγκιτς 6, Γιεντράιτις 12 (2), Πολονάρα 6, Κούρουκς
Παναθηναϊκός (Βόβορας): Μακ 2, Παπαγιάννης 11 (10ριμπ.), Μποχωρίδης, Όγκαστ 2, Παπαπέτρου 17 (3), Κασελάκης 4 (1), Φόστερ 2, Νέντοβιτς 15 (6λ.), Ουάιτ 8, Μήτογλου 2, Μπέντιλ, Σαντ-Ρος 9 (6ασ.)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …