Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Μέξας: “Να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα στον Παναθηναϊκό”

Μέξας: “Να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα στον Παναθηναϊκό”

O ΠΑΟΚ φιλοξενείται αύριο (8/11 19:30) στο κλειστό “Νίκος Γκάλης” από τον Παναθηναϊκό για την τρίτη αγωνιστική της Bakset League, με τον Κώστα Μέξα να χαρακτηρίζει το παιχνίδι ευκαιρία για τους παίκτες του να τεστάρουν τις δυνάμεις τους κόντρα σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, καθώς και η αποστολή του ΠΑΟΚ για το κυριακάτικο παιχνίδι:

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα της Κυριακής (8/11 στις 19:30) με τον Παναθηναϊκό, με την σημερινή προπόνηση της ομάδας η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι στο PAOK Sports Arena. Και η σημερινή προπόνηση της ομάδας επικεντρώθηκε στην τακτική,

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Κώστας Μέξας, αναφερόμενος στην αναμονή της ομάδας, αλλά και την επιστροφή σε αγωνιστική δράση τόνισε: «Ήταν κάτι αρκετά δύσκολο και ιδιαίτερα στο πνευματικό κομμάτι. Είχαμε και αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς μέχρι τώρα από την αρχή της χρονιάς, ήρθε και όλη αυτή η αμφιβολία για το αν θα παίξουμε και πότε, οι συνεχείς αναβολές αγώνων που δημιούργησαν μία περίεργη κατάσταση. Νομίζω ότι κάναμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούσαμε όλο αυτό το διάστημα και θεωρώ ότι θα παρουσιαστούμε από εδώ και πέρα καλύτεροι από ότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος».

Μιλώντας για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και τις δυσκολίες που υπάρχουν, ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως είναι για οποιαδήποτε ομάδα όταν αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας, να βρούμε το ρυθμό μας, να παίξουμε απέναντι σε μία ομάδα που παίζει σε διαφορετικές ταχύτητες λόγω επιπέδου. Και όλη αυτή η διαδικασία θα μας βοηθήσει ώστε να επανέλθει το σώμα και το μυαλό σε ταχύτητες αγώνων. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά ποτέ δεν θα μπεις στο γήπεδο έχοντας στο μυαλό σου την ήττα. Κάναμε τα πλάνα μας τα οποία πρέπει να τα ακολουθήσουμε, να είμαστε ανταγωνιστικοί ως το τέλος για να πάρουμε από το παιχνίδι ότι καλύτερο μπορούμε».

Ο Κώστας Μέξας μίλησε και για την ιδιαίτερη ευθύνη που έχουν πλέον οι επαγγελματικές ομάδες που επιστρέφουν στην ενεργό δράση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε. Και όλες οι ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου θα αποτελέσουμε κάποια ώρα ξεγνοιασιάς για τους συμπολίτες μας που αναγνωρίζουμε ότι και με όλη την κατάσταση που υπάρχει, αλλά και με τα νέα μέτρα περνούν δύσκολα. Για αυτό έχουμε και μία ευθύνη παραπάνω και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Στην αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό συμμετέχουν οι καλαθοσφαιριστές: Beau Beech, Alan Herndon, Jermaine Love, Malcolm Griffin, Γιώργος Τσαλμπούρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Κωνσταντίνος Ιατρίδης, Γιώργος Καμπερίδης, Νώντας Παπαντωνίου, Elston Turner και Elijah Mitrou-Long.

.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…