Κεντρική Ελλάδα ΠΣΑΚ Γλυνιαδάκης: “Πρέπει να βοηθήσουμε τις ημιεπαγγελματικές κατηγορίες”

Γλυνιαδάκης: “Πρέπει να βοηθήσουμε τις ημιεπαγγελματικές κατηγορίες”

andreas glyniadakis gliniadakis kifisia kiffisia

Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και νυν πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Ανδρέας Γλυνιαδάκης μίλησε στην εκπομπή Overall και στους Μένιο Σακελλαρόπουλο και Λένα Καραλή για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός στον χώρο του επαγγελματικού και ημί-επαγγελματικού μπάσκετ.

Για τις ενέργειες του ΠΣΑΚ και της Μπάσκετ Λιγκ, για την κίνηση της κυβέρνησης στο να αναστείλει τα πρωταθλήματα ανέφερε “Η αλήθεια είναι ότι μόνο η Μπάσκετ Λιγκ έχει δεσμευτεί για τα τεστ κάθε εβδομάδα. Και δεν είναι μόνο οι 15 παίκτες. Είναι ακόμα 15 άτομα. Αυτό δε συμβαίνει όμως στις υπόλοιπες κατηγορίες. Δεν διευκρινίσαμε τι είδους τεστ θα είναι αυτό, ράπιντ ή μοριακό”.

Για τις επιπτώσεις μιας αναστολής των πρωταθλημάτων δήλωσε “Κακά τα ψέματα, πολλοί αθλητές θα μείνουν χωρίς δουλειά και γι’ αυτό εμείς θέλουμε να συνεχιστεί. Το ολικό lockdown είναι απόφαση της κυβέρνησης. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε κάτι γι’ αυτό, δεν είμαστε ειδικοί. Η αλήθεια είναι πως το μπάσκετ ήταν απόλυτα τυπικό στα μέτρα και δεν υπήρχε κόσμος στα γήπεδα. Καταλαβαίνεται πως ένα ολικό lockdown δεν είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε. Όσα παιδιά δεν έχουν άλλο εισόδημα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος. Αυτή είναι η πρόταση μας. Και άφορα χιλιάδες αθλητές. Δεν είναι μόνο για εμάς. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα”.

Για τη βοήθεια του ΠΣΑΚ στους αθλητές που έχουν οικονομικές δυσκολίες είπε “Πραγματικά κάνουμε ότι μπορούμε ανώνυμα. Η αλήθεια είναι ο ΠΣΑΚ δεν μπορεί να στηρίξει τρεις κατηγορίες. Έχουμε ζητήσει να συμπεριληφθούν και τα παιδιά της Α2 που ζουν από αυτό. Είδαμε όμως πως στις άλλες ημί-επαγγελματικές κατηγορίες δεν μπορούν να συμπεριληφθούν. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αλλάξει αυτό. Είναι καθαρά νομικό το θέμα”.

Κλείνοντας για την επιρροή που θα έχει η αναστολή του πρωταθλήματος σε αγωνιστικό επίπεδο ανέφερε “Όσο χρόνο σταματήσει κάποιος αθλητής, θέλει άλλο τόσο χρόνο να επανέλθει. Δυστυχώς δεν ξέρουμε το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει. Χρειάζονται το λιγότερο 6-8 εβδομάδες για να παίξουμε επίσημο άγονα διαφορετικά είναι επικίνδυνο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΣΑΚ

Δειτε επισης

ΠΣΑΚΚ: Νέος πρόεδρος ο Χρυσικόπουλος

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΣΑΚΚ. Οι εκλογές που έγιναν χθες στον ΠΣΑ…