Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ “Θα εξεταστεί άμεσα η δυνατότητα εξαίρεσης και άλλων εγχώριων πρωταθλημάτων”

“Θα εξεταστεί άμεσα η δυνατότητα εξαίρεσης και άλλων εγχώριων πρωταθλημάτων”

Αυγενάκης

Την δυνατότητα να γίνονται κατά την διάρκεια του lockdown αγώνες και προπονήσεις και από άλλα εγχώρια πρωταθλήματα εκτός από αυτά της Basket League και Superleague, πρόκειται να εξετάσει άμεσα το Υφυπουργείο αθλητισμού. Βέβαια, με δεδομένη την αναστολή όπλων των πρωταθλημάτων που λειτουργούν υπό την αιγίδα της που αποφάσισε η ΕΟΚ, είναι άγνωστο αν στις εξαιρέσεις θα περιλαμβάνονται και πρωταθλήματα μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η υπουργική απόφαση την οποία κοινοποίησε η ΓΓΑ στον Τύπο:

«Διευκρινίζονται τα εξής:

Α. Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών και για άλλα εγχώρια πρωταθλήματα ή/και διεθνείς διοργανώσεις, των οποίων οι ομάδες θα καταθέσουν και θα εγκριθεί υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Β. Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα και της προετοιμασίας αθλητών για Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τα οποία πρόκειται να διεξαχθούν έως και τον Απρίλιο του 2021, με ονομαστικές καταστάσεις που θα εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης των αντιστοίχων Ομοσπονδιών τους»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γκραντ, με Σερέλη στον πάγκο του

Με Σερέλη και χωρίς Γκαρντ κόντρα στο Περιστέρι. Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί …