Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Σλοβενία 70-77

Ελλάδα – Σλοβενία 70-77

anna maria stamolabrou ellada slovenia

Η Εθνική Γυναικών πάλεψε κόντρα στην Σλοβενία, αλλά δεν κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη, καθώς ηττήθηκε με 77-70. Η Ελλάδα βρέθηκε να χάνει με διψήφιες διαφορές, αλλά στο τέλος έκανε την αντεπίθεση της και πλησίασε στους τέσσερις πόντους, δίχως όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει την ανατροπή. Το μυαλό όλων βέβαια είναι στην Μαριέλα Φασούλα, που τραυματίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο και αποχώρησε με φορείο. Φανταστική εμφάνιση από την Σταμολάμπρου, που προσπάθησε να καλύψει και το κενό της Φασούλα (στοίχισε η απουσία της), αλλά δεν ήταν αρκετή η προσπάθεια της.

Η Ελλάδα δεν ξεκίνησε καλά το ματς και γρήγορα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-0. Η Διονυσία Αλεξανδρή στο ξεκίνημα ήταν η κορυφαία παίκτρια της Εθνικής, καθώς σημείωσε και τους πρώτους πέντε πόντους της ομάδας μας. Η Σλοβενία, όμως, ήταν καλύτερη και είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης (5-12).

Οι φιλοξενούμενες συνέχισαν να είναι κυρίαρχες στο ματς, αλλά η Εθνική μας δεν τα παράτησε. Οι παίκτριες του κόουτς Μασλαρινού έβρισκαν λύσεις έξω από τη γραμμή του τριπόντου και παρέμειναν μέσα στο παιχνίδι (14-20). Η Άννα Σταμολάμπρου ήταν σε εξαιρετική μέρα για την Εθνική μας και με τους 8 πόντους της έδινε μεγάλες ανάσες (16-20). Η άμυνα της Εθνικής Ελλάδας ήταν κάκιστη στο πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να δεχθεί συνολικά 28 πόντους (20-28).

Η Ελλάδα και στο δεύτερο δεκάλεπτο συνέχισε να βομβαρδίζει έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα μπήκε για τα καλά στο ματς, καθώς μείωσε στον έναν πόντο (31-32). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου συνεχίστηκε το ντέρμπι με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο μέρος (36-38). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα της Εθνικής μας ήταν αισθητά καλύτερη και κατάφερε να περιορίσει τη Σλοβενία.

Η Εθνική μας συνέχισε την αντεπίθεση της και με ένα μικρό σερί 4-0 πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά (41-38). Σ΄εκείνο το σημείο η Μαριέλα Φασούλα τραυματίστηκε και αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο. Όπως ήταν φυσικό ο τραυματισμός της Ελληνίδας παίκτριας επηρέασε τις διεθνείς μας και η Σλοβενία το εκμεταλλεύτηκε. Οι φιλοξενούμενες έτρεξαν σερί 14-0 και κατάφεραν να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά (41-52). Η Σλοβενία κράτησε τη διψήφια διαφορά, που έχτισε, μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (54-64).

Οι παίκτριες του κόουτς Μασλαρινού, όμως, δεν τα παράτησαν γι ακόμη μία φορά. Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου έκαναν την αντεπίθεση τους και με ένα γρήγορο σερί 6-0 μείωσαν σε 64-60. H Εθνικής μας προσπαθούσε να πλησιάσει περαιτέρω, αλλά οι φιλοξενούμενες διατηρούσαν το μικρό προβάδισμα τους (68-74). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Σλοβενία κέρδισε την Ελλάδα με 77-70. 

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 36-38, 54-64, 70-77
Ελλάδα (Μασλαρινός): Μποσγανά 8, Χριστινάκη 3 (1), Νικολοπούλου 15 (1), Σπανού 9 (12ριμπ.), Σταμολάμπρου 22 (4), Αλεχανδρή 8 (2), Διέλα, Αναστασοπούλου, Φασούλα 3, Παπαδοπούλου, Πατεράκη, Βιντζιλαίου
Σλοβενία (Γκργκιτς): Τσβιγιανοβιτς, Ντεμπελτζάκ 10 (2), Λίσεκ 12, Πρέζελι 10, Σένικαρ 2 (10ριμπ.), Νταουτόβιτς, Έβανς 22 (9ριμπ.), Γκόρσιτς 4, Κροσέλζ 10 (2), Όμπλακ 7 (1)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…