Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Είναι αλήθεια: Έχουμε το πιο άρρωστο πρωτάθλημα του κόσμου

Είναι αλήθεια: Έχουμε το πιο άρρωστο πρωτάθλημα του κόσμου

ΕΣΑΚΕ basket

Κάθε φορά, μετά τη διαπίστωση ότι το ελληνικό μπάσκετ βουλιάζει στην ανυπαρξία, αναρωτιόμαστε αν πιάσαμε πάτο. Προφανώς όχι, γι’ αυτό προσπαθούν όλο και περισσότερο. Φιλότιμα, ομολογώ. Γι’ αυτό κι είναι έτοιμοι να διαλύσουν το φετινό πρωτάθλημα, ακριβώς όπως έκαναν και πέρυσι. Στόχος, να μην πέσει κανείς! Απίστευτο, αλλά ελληνικό.

Ήδη κυκλοφόρησαν σενάρια, τα οποία ψιλογράφτηκαν, ώστε να γίνει αφενός μέτρηση των αντιδράσεων, αφετέρου να αρχίσει να ωριμάζει η ιδέα στο μυαλό όλων. Παλιά κόλπα μάρκετινγκ, περασμένης χιλιετίας. Βάσει αυτών των σεναρίων, υπάρχει σκέψη να μην υποβιβαστεί κανείς.

Δεδομένου ότι προσωρινά σταμάτησε το πρωτάθλημα της Α2 και κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει βούληση επανέναρξης του, κάποιοι ονειρεύονται να μην πέσει κανείς εκ των 12. Αφήστε, δε, που μπορεί και να ανεβούν δύο ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, για να ξαναγίνουν 14 οι μετέχοντες στην Basket League.

Τι είχες Βαγγέλη (Γαλατσόπουλε), τι είχα πάντα. Όπως έγινε στο προηγούμενο πρωτάθλημα, το οποίο -σε παγκόσμια πρωτοτυπία- ολοκληρώθηκε όσον αφορά στην κορυφή, όπου είχαμε πρωταθλητή, όχι όμως όσον αφορά στην ουρά, όπου δεν είχαμε κανέναν να υποβιβάζεται, έτσι θέλουν να κάνουν και τώρα. Γιατί;

Η πανδημία, οι αναβολές (όσες έχουν σημειωθεί κι οι μελλούμενες), είναι προφάσεις εν αμαρτία. Και βέβαια κανείς δεν ενδιαφέρεται αν το πρωτάθλημα (και μαζί το ελληνικό μπάσκετ συνολικά) βυθίζεται στην ανυποληψία, αν χάνονται τα τελευταία ψήγματα ενδιαφέροντος για το αποτέλεσμα, αν αυτό θα σημάνει λιγότερες θέσεις εργασίας.

Να το ξεκαθαρίσουμε, για να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις: Προσωπικά είμαι φανατικά υπέρ του κλειστού πρωταθλήματος, ώστε να αποκτήσει υγεία ο μπασκετικός οργανισμός, να γίνει πιο θελκτικό το σπορ σε επενδυτές, να οργανωθούν οι ομάδες. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός, να μπουν κανόνες, αυστηρά κριτήρια συμμετοχής, όχι ευκαιριακές κινήσεις, όχι πρακτικές όπως αυτές που βιώσαμε την τελευταία σεζόν.

Αντί επιλόγου: Η… πληροφορία (φήμη, μπαρούφα, πείτε την όπως θέλετε) δεν έχει κυκλοφορήσει από επίσημα χείλη, όμως είναι καλή ευκαιρία για τους διοικούντες τον ΕΣΑΚΕ να ξεκαθαρίσουν ότι δεν σκοπεύουν να προβούν σε μια τέτοιου είδους απρέπεια, προς το ίδιο το άθλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…