Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Έγραψε ιστορία ο Παναθηναϊκός

Έγραψε ιστορία ο Παναθηναϊκός

kalaitsakis pao paok

Τρία ιστορικά «ταβάνια»… τρύπησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μέσα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική της Basket League. Σημαντικότερο εκείνο των κλεψιμάτων αφού έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που ξεπέρασε τα 7.000 με τα 13 που είχε κόντρα στον Δικέφαλο.

Ακόμη οι «πράσινοι» μέσα από το 958ο παιχνίδι του στην Basket League, έγιναν η δεύτερη ομάδα -μετά τον Ολυμπιακό- που ξεπέρασαν τα 32.000 ριμπάουντ και τις 22.000 εκτελεσμένες βολές στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Γενικότερα στο σημερινό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σημείωσε μία σειρά από νέα ρεκόρ της φετινής Basket League…

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ άνοιξε πολλές φορές τον ρυθμό, πήγε ψηλά το σκορ και σημείωσε νέο ρεκόρ στη φετινή Basket League με τους 96 πόντους του, έχοντας εννιά περισσότερους από εκείνους που είχε η ΑΕΚ κόντρα στη Λάρισα Bread Factory την προηγούμενη εβδομάδα.

*28 από τους 96 πόντους ήρθαν για τους νικητές στη δεύτερη περίοδο, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση της σεζόν. 28 πόντους είχε και το Περιστέρι στην τρίτη περίοδο του αγώνα της πρεμιέρας με τον Κολοσσό H Hotels.

*Νέο ρεκόρ περιόδου συνιστούν και οι 51 πόντοι των «πράσινων» στο πρώτο ημίχρονο, δύο περισσότερους από εκείνους που είχε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της με τον Ιωνικό Hellenic Coin.

*Οι «πράσινοι» εκτέλεσαν με πολύ με μεγάλη συνέπεια στην επίθεση, ειδικά από μέση και κοντινή απόσταση. Σημείωσαν μάλιστα δύο νέα ρεκόρ περιόδου. Με τα 27 εύστοχα δίποντα τους, και με το 72,97% που είχαν ως ποσοστό ευστοχίας (27/37). Οι προηγούμενες καλύτερες επιδόσεις ήταν τα 24 εύστοχα δίποντα που είχαν στην πρεμιέρα με τη Λάρισα Bread Factory όπως και η ΑΕΚ κόντρα στον Ιωνικό Hellenic Coin και το 62,16% που είχε το Περιστέρι στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό H Hotels.

*Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα σημείωσε τους μισούς πόντους της μέσα από τη ρακέτα του ΠΑΟΚ. Είχε 48 επίδοση που αποτελεί επίσης ρεκόρ περιόδου στην Basket League αφού 44 είχε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό Hellenic Coin.

*O Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αξιοποίησε τις ευκαιρίες για παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, σημείωσε 28 πόντους από αιφνιδιασμούς και μαζί νέο ρεκόρ περιόδου, αφού 24 είχε χθες το Μεσολόγγι Baxi κόντρα στον Ιωνικό Hellenic Coin.

*Οι νικητές σημείωσαν 28 πόντους από τα λάθη του αντιπάλου τους, επίδοση που αποτελεί επίσης νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν οι 23 η ΑΕΚ κόντρα στον Ιωνικό Hellenic Coin.

*Κορυφαία επίδοση για το φετινό Πρωτάθλημα ήταν και οι 31 πόντοι με τους οποίους προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ λίγο πριν το τέλος (96-65), αφού στα υπόλοιπα ματς η μεγαλύτερη διαφορά που σημειώθηκε στην εξέλιξη τους, ήταν το +21 (32-11) που είχε αποκτήσει ο Ηρακλής απέναντι επίσης στον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα.

*Στη λίστα των ρεκόρ περιόδου και οι πόντοι ανά κατοχή, με τους «πράσινους» να έχουν 1,13 σε κάθε κατοχή τους, έναντι των 1,07 της ΑΕΚ απέναντι στη Λάρισα Bread Factory.

*Σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετά λάθη (38), ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε τα περισσότερα. Είχε 21 για να σημειώσει νέο αρνητικό ρεκόρ για τη φετινής Basket League αφού το προηγούμενο ήταν και πάλι δικό του με τα 20 της πρεμιέρας με τη Λάρισα Bread Factory.

*Τα πολλά λάθη έφεραν και αντίστοιχα μεγάλο αριθμό κλεψιμάτων με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να έχει και πάλι τα περισσότερα, 13 έναντι 11 του ΠΑΟΚ. Τα 13 κλεψίματα των γηπεδούχων αποτελούν επίσης νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν τα 11 της Λάρισας Bread Factory στο ματς της πρεμιέρας.

*Στατιστικά πάντως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε την καλύτερη εμφάνιση του φετινού Πρωταθλήματος με βάση το ranking αφού είχε 130 βαθμούς, 13 περισσότερους από εκείνους που είχε την περασμένη εβδομάδα η ΑΕΚ κόντρα στη Λάρισα Bread Factory (117).

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…