Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Χτίζει νέο σερί ο Ολυμπιακός – Το πρόγραμμα της Euroleague

Χτίζει νέο σερί ο Ολυμπιακός – Το πρόγραμμα της Euroleague

hassan martin olympiakos maccabi

Χωρίς καινούργια προβλήματα αναμένεται να υποδεχθεί ο Ολυμπιακός την Άλμπα Βερολίνου την Πέμπτη (12/11 στις 21:00) για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν να χτίσουν μομέντουμ ενόψει Μπαρτσελόνα.

Προσεκτικός θα χρειαστεί να φανεί ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άλμπα, την οποία υποδέχεται στις 21:00 στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας», για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Αρνητικά ήρθαν πίσω την Δευτέρα (9/11) όλα τα τεστ των παικτών και του τεχνικού επιτελείου, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μην υπολογίζει μονάχα τον τραυματία Άαρον Χάρισον. Οι «ερυθρόλευκοι» έρχονται από ένα σπουδαίο διπλό στην Αγία Πετρούπολη, εκεί όπου επικράτησαν της Ζενίτ με 75-66, ενώ απέναντι στους Γερμανούς θέλουν να πετύχουν την 5η νίκη τους στην φετινή διοργάνωση.

Η Άλμπα έχει την χειρότερη άμυνα στην Ευρωλίγκα, καθώς δέχεται 90,8 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, την ώρα που επιτρέπει στους αντιπάλους της να σκοράρουν στην ρακέτα με ποσοστό 64%. Αυτή την στιγμή οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 6η θέση με ρεκόρ 4-3, με την Άλμπα να έχει το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ, πάνω μόνο από την Χίμκι, με 1-4.

Προσεκτικός εμφανίζεται πριν από το παιχνίδι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς δήλωσε: «Προσπαθεί να επιβάλλει ένα γρήγορο παιχνίδι και να σκοράρει πολύ, κυρίως από μακριά. Σαφώς αν πέσεις σε αυτό το ρυθμό, αυτήν την παγίδα, μπορεί να χάσεις όπως συνέβη στην ΤΣΣΚΑ».

Παρ’ όλα αυτά σε καλό «φεγγάρι» φαίνεται να βρίσκεται η ομάδα του Αϊτο Ρενέσες, η οποία προέρχεται από τις δύο συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο απέναντι στους Σκαϊλάινερς και την Βόννη.

Με σημαντικές απουσίες θα αγωνιστεί η Άλμπα την Πέμπτη, με τον Ρενέσες να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες των Πέιτον Σίβα και Λουίς Ολίντε. Μάλιστα, αναφερόμενος στο απαιτητικό πρόγραμμα που έχει η ομάδα του, τόνισε: «Είναι δύσκολη η επιστροφή στη δράση μετά από δύο εβδομάδες σε καραντίνα. Μετά από μία καλή εμφάνιση στη νίκη επί της Βόννης στο Κύπελλο ταξιδεύουμε στην Αθήνα, χωρίς να έχουμε κάνει κανονική προπόνηση και με απουσίες. Οι πιθανότητές μας με έναν αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός προφανώς δεν είναι οι καλύτερες, παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας για την Πέμπτη περιλαμβάνει επίσης:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια 19:00

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ζαλγκίρις Κάουνας 21:05

Μπαρτσελόνα – Φενερμπαχτσέ 22:00

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…