Κεντρική Basket League Άρης Άρης – Ηρακλής: Επιτέλους τζάμπολ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Άρης – Ηρακλής: Επιτέλους τζάμπολ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Aris Iraklis3110202

Έπειτα από δύο αναβολές, θα πραγματοποιηθεί σήμερα (10/11, 17:00, ΕΡΤ3) το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον Ηρακλή, για τη δεύτερη αγωνιστική της Basket League.

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη δεν έχει ξεκινήσει καλά τη φετινή σεζόν, μιας κι αποκλείστηκε πρόωρα από το Κύπελλο, ενώ ηττήθηκε και στην πρώτη αγωνιστική από το νεοφώτιστο Μεσολόγγι. Από την πλευρά του, το σύνολο του Βαγγέλη Ζιάγκου νίκησε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον ΠΑΟΚ και θέλει να κάνει το 2/2.

Μία από τις αρκετές ιδιαιτερότητες του ντέρμπι, είναι η παρουσία στο ρόστερ του Άρη δύο παικτών που στην περασμένη σεζόν φορούσαν τη φανέλα του αντιπάλου τους. Ο Άρης έχει στη σύνθεση του τον Τζαμάλ Σούλερ και τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη που αγωνίζονταν στον Ηρακλή ενώ γενικότερα τα δύο ρόστερ είναι γεμάτα από παίκτες που έχουν παρελθόν στην άλλη πλευρά. Τζαμάλ Σούλερ, Δημήτρης Χαριτόπουλος, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Γιώργος Γεωργάκης αλλά και Σάββας Καμπερίδης -ως παίκτης- από την πλευρά του Άρη, Βασίλης Καββαδάς, Μιχάλης Τσαϊρέλης και Δημήτρης Βεργίνης από εκείνη του Ηρακλή.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Με την επιστροφή του Ηρακλή στην Basket League στην περσινή σεζόν, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στις έδρες τους. Συνολικά η ιστορία είναι με την πλευρά του Άρη ενώ το αυριανό θα είναι το 104ο μεταξύ τους παιχνίδι από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) και το 39ο στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93).

ΣΥΝΟΛΟ

Α’ Εθνική (Από το 1963-64): Άρης-Ηρακλής 75-28

Basket League (Από το 1992-93): Άρης-Ηρακλής 20-18

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΑΡΗ

Α’ Εθνική (Από το 1963-64): Άρης-Ηρακλής 44-11

Basket League (Από το 1992-93): Άρης-Ηρακλής 11-8

Μεγαλύτερη νίκη(29 πόντοι): 1992-93: Άρης-Ηρακλής 85-56 (Άντερσον 21, Βουρτζούμης 18 – Δ.Παπαδόπουλος 14, Στρόδερς και Κακιούσης 12).

Μεγαλύτερη επίδοση σκοραρίσματος: 1999-00: Άρης – Ηρακλής (Γιώργος Σιγάλας 34 πόντοι με τον Άρη)

ΑΡΗΣ

*Δύο τρίποντα μακριά από τα 100 στην Basket League βρίσκεται ο Μίλαν Μιλόσεβιτς που απέχει και επτά ασίστ από τις 200.

*Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης με τρεις πόντους θα συμπληρώσει τους 700 στην καριέρα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, στο ποίο μετράει 189 συμμετοχές.

*Στα οχτώ παιχνίδια έχει φτάσει το σερί του Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Μαυροβούνιος έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό, μόνο τρεις φορές στις 21 συμμετοχές του στην Basket League.

ΗΡΑΚΛΗΣ

*Δύο εύστοχα δίποντα θα είναι αρκετά για τον Μιχάλη Τσαϊρέλη έτσι ώστε να φτάσει τα 600 στην καριέρα του στην Basket League, στην οποία μετράει 290 συμμετοχές.

*Ο Σκοτ Σαγκς χρειάζεται επίσης δύο εύστοχα δίποντα, αλλά για να φτάσει στον αριθμό των 100 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Ο Βασίλης Καββαδάς είχε διψήφιο αριθμό πόντων μόνο σε ένα από τα πρώτα 10 παιχνίδια του με τον Ηρακλή στην Basket League αλλά είχε διψήφιο αριθμό στα εννιά που ακολούθησαν, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου της φετινής πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…