Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Μέξας: “Ο Προμηθέας μπορεί να σε σκοτώσει, να δώσουμε την μάχη ως το τέλος”

Μέξας: “Ο Προμηθέας μπορεί να σε σκοτώσει, να δώσουμε την μάχη ως το τέλος”

Μέξας

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται αύριο (21/11 17:00) από τον Προμηθέα στην Πάτρα, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κάνει σήμερα την τελευταία της προπόνηση πριν αναχωρήσει για την Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Μέξας, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, εστίασε στην δημιουργία των Πατρινών την οποία πρέπει να περιορίσουν, ενώ τόνισε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν την καλή ψυχολογία που υπάρχει μετά την νίκη κόντρα στο Λαύριο.

Αναλυτικά:

«Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα δυνατή, με γεμάτο ρόστερ, με ποιότητα, με πολύ μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Παίζουν σε πολύ υψηλό τέμπο και εμείς θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ανταποκριθούμε σε αυτό το κομμάτι. Να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο αμυντικό transition για να περιορίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού τους.

Έχουμε κάνει τα πλάνα μας και θα πρέπει να περιορίσουμε την δημιουργία των δύο πλέι μέικερ του Προμηθέα που στα τελευταία παιχνίδια έχουν βάλει σε πολύ καλό ρυθμό την επιθετική τους λειτουργία. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε εκείνες τις αδυναμίες τους τις οποίες έχουμε εντοπίσει, αλλά η νοοτροπία μας θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπούμε στο γήπεδο από το πρώτο δευτερόλεπτο για να δώσουμε μία μάχη ως το τέλος.

Κι έχοντας στο μυαλό μας ότι ο Προμηθέας είναι μία ομάδα, που εάν δεν είσαι έτοιμος μπορεί να σε σκοτώσει από την πρώτη στιγμή. Η νίκη που πετύχαμε την Τετάρτη μας δίνει καλή ψυχολογία, την χρειαζόμασταν με τόσα λίγα παιχνίδια σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και ελπίζω ότι αυτό θα φανεί και αύριο στο γήπεδο».

Η αποστολή του δικεφάλου αποτελείται από τους: Μπιτς, Χέρντον, Λοβ, Γκρίφιν, Τσαλμπούρη, Μαργαρίτη, Παπασάβογλου, Κακλαμανάκη, Καμπερίδη, Παπαντωνίου, Τέρνερ και Μήτρου-Λονγκ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…