Κεντρική Ελλάδα Στήριξη Αυγενάκη στην υποψηφιότητα του Ηρακλείου για τo Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ Κωφών

Στήριξη Αυγενάκη στην υποψηφιότητα του Ηρακλείου για τo Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ Κωφών

Με τα προεδρείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ Κωφών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, συναντήθηκε στο Ηράκλειο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ, Ιωσήφ Σταυρακάκης, ενημέρωσε τον υφυπουργό για την ελληνική υποψηφιότητα διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών 2023, Ανδρών και Γυναικών, και την επίσκεψη των Γιάννη Στουφή (πρόεδρος DIBF) και Γιούργκεν Έντρες (γενικός γραμματέας DIBF και επιθεωρητής) για αυτοψία των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ηράκλειο, καθώς και για συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε στη διεθνή και την ελληνική αντιπροσωπεία ότι «στηρίζω με κάθε τρόπο τόσο τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, όσο και όλες τις αντίστοιχες ελληνικές, προκειμένου να διοργανωθούν στη χώρα μας σπουδαία αθλητικά γεγονότα. Η ανάπτυξη του αθλητισμού και η εξωστρέφεια είναι βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της Κυβέρνησης. Η Κρήτη είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις, οι τοπικές κοινωνίες και οι φορείς στηρίζουν και είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2023 θα ανατεθεί στο Ηράκλειο και θα στεφθεί από απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία».

Να σημειωθεί ότι οι επικρατέστερες πόλεις για την διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών για το 2023, με συμμετοχή 32 χωρών, είναι πλέον το Ηράκλειο και η Άγκυρα.

Ο κ. Έντρες, έπειτα από την επιθεώρηση που πραγματοποίησε στα κλειστά γυμναστήρια Δύο Αοράκια, Παναπιστημίου, Λίντο και Ηροδότου και τις συζητήσεις που είχε με τους υπεύθυνους των γηπέδων, θα πραγματοποιήσει τον ερχόμενο μήνα ταξίδι και στην Τουρκία. Έπειτα η Deaf International Basketball Federation θα ανακοινώσει τη διοργανώτρια πόλη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Δορκοφίκης: «Να προσελκύσουμε ευρωπαϊκές διοργανώσεις»

Ο Περικλής Δορκοφίκης βγήκε στον αέρα του OVER FM και μίλησε για την ανακαίνιση του Δημοτι…