Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Σεισμός Σάμος – Τσελέντης: Έχει ήδη καταγραφεί ένα τσουνάμι – Μετασεισμοί μέχρι 6 Ρίχτερ

Σεισμός Σάμος – Τσελέντης: Έχει ήδη καταγραφεί ένα τσουνάμι – Μετασεισμοί μέχρι 6 Ρίχτερ

samos

Ο Άκης Τσελέντης μιλώντας στον Ant1 τόνισε ότι ο σεισμός που έπληξε τη Σάμο θα έχει πλούσια μετασεισμική ακολουθία. Ο γνωστός σεισμολόγος ανέφερε επίσης ότι οι μετασεισμοί θα είναι ισχυροί και μπορεί να έχουν μέγεθος ακόμη και 6 ρίχτερ.

Παράλληλα ο πρόεδρος γεωδυναμικού ινστιτούτου μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι εχει καταγραφεί ήδη ένα μικρό τσουνάμι στην Σάμο.

Όπως ο ίδιος ανέφερε «πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Έγινε σε ένα πολύ γνωστό ρήγμα βορειοδυτικά της Σάμου. Δυστυχώς είχε μικρό εστιακό βάθος και λέω δυστυχώς γιατί ένας τόσο μεγάλος σεισμός σε μικρό εστιακό βάθος θα μας δώσει για πολλές μέρες ίσως και εβδομάδες και μήνες ισχυρούς μετασεισμούς της τάξεως 6,3 – 6,4 και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Για ήδη επιβαρυμένες κατασκευές μπορεί να έχουμε πολύ άσχημες εξελίξεις».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσελέντης επεσήμανε πως ο κόσμος πρέπει να αποφεύγει κατασκευές που ήδη έχουν υποστεί ζημιές καθώς και τις παραλίες

Χουλιάρας για τον σεισμό στη Σάμο: Θα έχουμε έντονη μετασεισμική ακολουθία

Το ίδιο τόνισε και ο γνωστός σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας, αναμένεται να υπάρξει έντονη μετασεισμική ακολουθία.

«Στις 13:51 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Σφοδρότατη σεισμική δόνηση με μέγεθος 6.7 στην κλίμακα Richter. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19 Χλμ. Β της Σάμου. Θα ακολουθήσει έντονη μετασεισμική ακολουθία και χρειάζεται προσοχή ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια στο νησί».

Πηγή: dikailologitika

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…