Κεντρική Διεθνή “Το γεγονός ότι οι 3 ισπανικές ομάδες είναι ικανοποιημένες από την διεξαγωγή του φάιναλ 8 στην Αθήνα είναι άκρως ενθαρρυντικό”

“Το γεγονός ότι οι 3 ισπανικές ομάδες είναι ικανοποιημένες από την διεξαγωγή του φάιναλ 8 στην Αθήνα είναι άκρως ενθαρρυντικό”

Κομνηνός

Στις νέες προοπτικές που παρουσιάζει το BCL και την κόντρα που έχει με την Ευρωλίγκα αναφέρθηκε ο Πάτρικ Κομνηνός σε δηλώσεις του. Ο CEO του BCL, τόνισε ότι το γεγονός ότι οι τρεις ισπανικές ομάδες δεχθήκαν την διεξαγωγή του φάιναλ 8 στην Αθήνα αποτελεί τρανή απόδειξη του ότι η συνεργασία με τις ομάδες είναι αποτελεσματική.

Αναλυτικά:

«H φετινή σεζόν, λόγω όλων των ιδιαίτερων παραγόντων, είναι μοναδική. Μιλάμε για ένα τουρνουά που συμβαίνει μια φορά στα χρονικά εξαιτίας της επίδρασης του κορωνοϊού όχι μόνο στο BCL αλλά και στην αθλητική βιομηχανία γενικότερα. Προσεγγίσαμε όλοι μαζί αυτό το Final Eight, θέλοντας να το πραγματοποιήσουμε για να δώσουμε στις ομάδες μια ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλήτριες αυτήν την σεζόν. Ελπίζουμε πως την Δευτέρα, όταν όλα θα έχουν ολοκληρωθεί, πως θα είμαστε σε θέση να μιλάμε για ένα μοναδικό εγχείρημα για όλους τους καλούς λόγους από οργανωτικής πλευράς. Έχουμε διανύσει το 75% της διαδρομής όμως μένουν ακόμα δύο παιχνίδια, τα οποία είναι και τα σπουδαιότερα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά μπορώ να πω πως τα σχόλια που έχω λάβει, είτε από τις ομάδες είτε από τους χορηγούς είναι εξαιρετικά. Για αυτό είμαστε χαρούμενοι, όμως ξέρουμε πως υπάρχει δουλειά ακόμα μπροστά μας».

Για την αλλαγή του format: «Το BCL ανέκαθεν είχε ένα plan B. Όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων της νέας σεζόν πάρθηκε υπόψιν η ολοκλήρωση της φετινής, για αυτό άλλωστε έχουμε θέσει ως ημερομηνία έναρξης την 13η Οκτωβρίου. Το plan B εφαρμόστηκε την προηγούμενη βδομάδα, όταν ανακοινώσαμε πως αλλάζουμε το σύστημα διεξαγωγής της regular season, από το παραδοσιακό των τεσσάρων γκρουπ των οκτώ ομάδων σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων. Αυτή η αλλαγή μας δίνει περισσότερη ευελιξία και περισσότερες ανάσες. Από τα 224 προγραμματισμένα παιχνίδια της regular season πέσαμε στα 94, κάτι που ευνοεί σίγουρα και τις ομάδες, καθώς μειώνονται τα ρίσκα. Αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε γιατί όπως έχω πει δεν έχει σημασία πως αρχίζεις την σεζόν αλλά πως την τελειώνεις. Όλες οι διοργανώσεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ολοκληρωθούν. Το βασικό ζήτημα για εμάς είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους επενδυτές και τις ομάδες. Κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον, αυτό μας το έμαθε ο κορωνοϊός, ωστόσο πιστεύω πως με την αλλαγή του format δώσαμε μια πρώτη απάντηση στις ερωτήσεις για τα φετινά μας πλάνα».

Για την συνεργασία με τους τοπικούς φορείς: «Όποτε διοργανώνουμε ένα μεγάλο τουρνουά, επιζητούμε την στήριξη των τοπικών αρχών. Δεν μπορείς να διοργανώσεις τίποτα σε ένα μέρος αν δεν έχεις την στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Χρειάζεται να ελέγξεις τις εγκαταστάσεις και πολλά ακόμα. Στην προκειμένη περίπτωση, οι έλεγχοι αυτοί ήταν αυξημένοι, εξαιτίας του κορωνοϊού και των νέων πρωτοκόλλων. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την κυβέρνηση, όμως δεν είμαστε εμείς οι οικοδεσπότες. Εμείς είμαστε οι διοργανωτές, η ΑΕΚ είναι η οικοδεσπότης, οπότε εκείνη επικοινωνεί απευθείας με τις τοπικές αρχές. Υπήρχε μια εξαιρετική επικοινωνία που μας έδωσε την δυνατότητα να οργανώσουμε το event αυτό, καθώς έπρεπε να γίνουν πολλά πράγματα, αναφορικά με τις πτήσεις και την χρήση των εγκαταστάσεων. Η συνεργασία είναι εξαιρετική και επί της ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αρμόδιους φορείς. Είδαμε μάλιστα πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας, Λευτέρης Αυγενάκης, βρισκόταν στο γήπεδο για το Final Eight».

Για το αν υπήρχε ποτέ η δυνατότητα παρουσίας φιλάθλων: «Όταν αποφασίστηκε η διοργάνωση του τουρνουά στην Αθήνα είχα πει πως η παρουσία φιλάθλων ήταν στο χέρι των τοπικών αρχών. Εκείνοι παίρνουν τις αποφάσεις, αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση αλλά και τις συμβουλές των ειδικών επιστημόνων. Είχαμε συζητήσεις για την παρουσία κόσμου, όμως σεβόμαστε απόλυτα τα νέα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στην Αττική αναφορικά με την μαζική συνάθροιση κόσμου. Πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός περισσότερες ομάδες θα ασχολούνται με το ζήτημα, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις τους».

Για το γεγονός πως το Final Eight διοργανώθηκε στην Αθήνα και όχι στην Βαλένθια: «Όπως προείπα, είμαστε ικανοποιημένοι από το έργο μας, παρότι πρέπει πρώτα να το ολοκληρώσουμε. Παρόλα αυτά, μιλώντας και με τις ισπανικές ομάδες, καθώς έχουμε τρεις στις τελική οκτάδα, πήρα εξαιρετικά σχόλια. Γενικότερα, η συνεργασία μας με τις ομάδες της Ιβηρικής είναι πολύ καλή, το γεγονός πως έχουμε οκτώ ισπανικές ομάδες που ενδιαφέρονται για το BCL δείχνει το επίπεδο της προόδου».

Για το κατά πόσο ενδιαφέρεται το κοινό για την διοργάνωση: «Όταν μιλάμε για την αποδοχή του κοινού, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Λόγω της μη παρουσίας οπαδών στις κερκίδες, πρέπει να αντλήσουμε στοιχεία από άλλες πηγές. Όμως όλα όσα λαμβάνουμε μέσω των social media είναι άκρως ελπιδοφόρα και μας ικανοποιούν. Σεβόμαστε όσους μας ακολουθούν και νομίζω ότι μέσω του Final Eight δείξαμε την πρόθεση μας για παρουσία και εκπροσώπηση όσων περισσότερων χωρών γίνεται. Μην ξεχνάμε πως την επερχόμενη σεζόν θα έχουμε ομάδες από 18 διαφορετικά πρωτάθλημα, αριθμό ρεκόρ τα τελευταία 50 χρόνια. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να προσεγγίσουμε περισσότερους φιλάθλους. Φέτος θα επισκεφτούμε νέες χώρες, όπως η Κύπρος και η Βουλγαρία, αποδεικνύοντας πως το μπάσκετ δεν είναι ένα κλειστό άθλημα, αλλά ένα άθλημα πολλών».

Για την κόντρα με την Ευρωλίγκα και το κατά πόσο μπορεί να γίνει το BCL η κυρίαρχη δύναμη: «Ψάχνουμε διαρκώς τρόπους να εξελίσσουμε το προϊόν μας. Στις αρχές του 2020 υπογράψαμε μια χορηγική συμφωνία με εταιρία αμερικανικών συμφερόντων, στην προσπάθεια μας να δώσουμε σε όσους μας εμπιστεύονται τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Χαιρόμαστε που βλέπουμε ομάδες που παλαιότερα ήταν διστακτικές στο άκουσμα μας να δίνουν τώρα το πράσινο φως και να θέλουν να αγωνιστούν στο BCL.

Αυτό αποδεικνύει το επίπεδο του ενδιαφέροντος που υπάρχει. Εμείς παρουσιάζουμε μια νέα οπτική. Οι φίλοι μας στην Ευρωλίγκα βλέπουν τα πράγματα από διαφορετική φιλοσοφία. Δεν είναι καλό ή κακό, απλά διαφέρουμε. Εμείς επιθυμούμε την εξέλιξη του αθλήματος, την ενδυνάμωση των εγχώριων πρωταθλημάτων και την βοήθεια στις ομάδες, προκειμένου να λειτουργήσουν καλύτερα. Σεβόμαστε απόλυτα το γεγονός πως υπάρχει μια άλλη φιλοσοφία και αρχή που λέει πως σημασία έχουν τα μεγάλα brand και όχι τόσο τα εθνικά πρωταθλήματα. Εμείς πιστεύουμε πως η πρόταση μας κερδίζει συνεχώς πόντους αξιοπιστίας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…