Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Όταν παίξαμε καλύτερη άμυνα κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι”

“Όταν παίξαμε καλύτερη άμυνα κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι”

Μέξας

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 93 – 71 επί της Λάρισας παίρνοντας την πρόκριση για τους προημιτελικούς του κυπέλου Ελλάδας αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Κώστας Μέξας σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα εστίασε στην βελτίωση της άμυνας των παικτών του, η οποία ήταν το κλειδί για την άνετη επικράτηση.

Αναλυτικά:

Ο προπονητής του Δικεφάλου δήλωσε: «Το παιχνίδι είχε δύο όψεις, Μία στα πρώτα 12-13 λεπτά η άμυνα μας δεν ήταν στο γήπεδο, δεν είχαμε ένταση, ούτε τακτική. Η Λάρισα έκανε εύκολα το παιχνίδι της. Ευτυχώς λειτούργησε η επίθεση μας και μείναμε κοντά. Όταν παίξαμε καλύτερη άμυνα, στο ένας εναντίον εντός και διαβάσαμε τις καταστάσεις, φτάσαμε εύκολα στη νίκη.

Για την παρουσία του Βαγγέλη Μαργαρίτη: «Η ηλικία είναι νούμερο λένε. Ο Βαγγέλης θα έχει διαφορετικό ρόλο από τα προηγούμενα χρόνια και έχει την ικανότητα και την εμπειρία του να αλλάζει την εικόνα των αγώνων. Σήμερα είχαμε πολλούς πρωταγωνιστές και αυτό θέλαμε όταν χτίσαμε την ομάδα. Θέλαμε μέσα από την ομαδική λειτουργία να βρίσκουμε λύσεις. Θέλουμε πολλή δουλειά, δεν θα πρέπει να μας ξεγελάσει η νίκη. Για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και σε αυτά που περιμένουμε, πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά».

Για την κακή εκκίνηση της ομάδας του στο ματς: «Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Είχαμε κακή εικόνα και πρέπει να το δούμε. Το κατάλαβαν και τα παιδιά. Με την προσπάθεια που έκαναν, κατάλαβαν τι έπρεπε να αλλάξουν».

Για τους ρόλους των παικτών: «Τα παιδιά αντιλαμβάνονται το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι να σεβαστούν τις ικανότητες του διπλανού τους. Σήμερα το ματς γύρισε με ομαδική λειτουργία».

Όσο για το άδειο γήπεδο: «Δεν είναι εύκολο χωρίς κόσμο. Για κάθε ομάδα θα είναι, ειδικά για εμάς που είμαστε μεγάλη ομάδα και έχουμε βοήθεια από τον κόσμο. Θέλουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο έτσι ώστε όταν μπορέσει, να έρθει με χαρά να μας δει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…