Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ «Ο Λιόλιος οραματίζεται και υλοποιεί, η επόμενη μέρα μας χρειάζεται όλους μαζί»

«Ο Λιόλιος οραματίζεται και υλοποιεί, η επόμενη μέρα μας χρειάζεται όλους μαζί»

Evagelkou Over

O πρόεδρος της Ηλιούπολης, Δημήτρης Ευαγγέλου, μίλησε στην εκπομπή «Overage» του Over FM 104.9 με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη, για τις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ, την συνεργασία του με τον Βαγγέλη Λιόλιο αλλά και την ομάδα του, που δίνει μεγάλο βάρος στις υποδομές και τα νέα παιδιά.

Σχετικά με την επιλογή του να μπει στην παράταξη του κ. Λιόλιου για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ ανέφερε “Με προσέγγισε ο ίδιος και αυτό μου κίνησε το ενδιαφέρον. Δηλαδή ένας άνθρωπος από την Πάτρα που έχει μια ομάδα με μεγάλη διαφορά δυναμικότητος από τη δική μου, μια μέρα χτυπάει το τηλέφωνο από έναν συνεργάτη του και μου λέει να συναντηθούμε. Όταν έγινε λοιπόν η συνάντηση, αυτά που μου ανέλυσε, το πρόγραμμα που μου ανέλυσε, το πως θα το φέρει εις πέρας, γιατί και αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι μπορούμε να εξαγγείλουμε ότι θέλουμε, σημασία όμως έχει το αποτέλεσμα. Το ότι αυτός ο άνθρωπος έχει δύο πολύ πετυχημένα πρότζεκτ, τα οποία είναι διαφορετικά από αυτό που έχει σπουδάσει, δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος οραματίζεται και υλοποιεί. Αν και ήμουν βολεμένος με την παρούσα κατάσταση, έκρινα ότι πρέπει να αλλάξουν μερικά πράγματα είπα ότι θα του συμπαρασταθώ”.

Για το τι πρέπει να αλλάξει στον χώρο δήλωσε “Νομίζω πως έχουμε βαλτώσει. Γίνανε κάποια πράγματα, είχαμε κάποιες επιτυχίες αλλά τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι υπάρχει μία στασιμότητα. Αυτή η στασιμότητα στους καιρούς που ζούμε είναι οπισθοδρόμηση. Στους καιρούς που ζούμε τα πράγματα τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα, πιθανόν σε όλα τα επαγγέλματα. Μας έχουν ξεπεράσει χώρες, πρέπει να τρέξουμε με τον διπλάσιο ρυθμό για να τις προλάβουμε”.

Για τη φιλοσοφία της παράταξης ανέφερε “Θεωρώ ότι στο μπάσκετ είμαστε λίγοι παράγοντες και ακόμα λιγότεροι αυτοί που ασχολούνται και μπορούν να κάνουνε πράγματα. Μην παρεξηγηθώ, να κάνουνε πράγματα μέσα στην Ομοσπονδία. Όλοι οι παράγοντες προσφέρουν τεράστιο έργο, από το πιο μικρό χωριό μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο στην Α1. Ο Βαγγέλης Λιόλιος λοιπόν έχει θέσει κάποιες αξίες. Όσοι λοιπόν έχουν τη διάθεση να ακολουθήσουν αυτές τις αξίες, είναι ευπρόσδεκτοι θα δημιουργήσουν μαζί μας την επόμενη ημέρα”.

Για τους “αντιπάλους” στις εκλογές δήλωσε “Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε τις γνώσεις, ούτε την αξία του Παναγιώτη του Φασούλα, ούτε του Ρετζιά, ούτε του Παπαλουκά που συμπαραστέκεται στο δικό μας εγχείρημα, ούτε κανενός. Απλώς η επόμενη ημέρα θέλει ανθρώπους μαζί, όλους μαζί, να μπορέσουν να εκσυγχρονίσουν τα πράγματα”.

Για τα πρώτα πράγματα που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση εκλογής τους ανέφερε “Όλα από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν. Για αρχή πρέπει να γίνει μια διάκριση των εξουσιών. Πρέπει να ξεχωρίσουμε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα μέλη που θα τρέξουν όλο τον οργανισμό. Διότι άλλα τα μέλη του Συμβουλίου και άλλα αυτά που θα τρέξουν το πρωτάθλημα. Αυτός που ελέγχει πρέπει να ελέγχεται. Άρα αυτό που λέμε είναι νέο Διοικητικό Συμβούλιο με άμισθα μέλη και όταν λέμε άμισθα εννοούμε άμισθα, όχι με πληρωμή επιτροπών. Και από εκεί και πέρα ο κάθε υπεύθυνος του τμήματός του ο οποίος θα είναι έμπιστος τεχνοκράτης. Ίσως ακούγεται άσχημη λέξη αλλά αν η διαφάνεια και έλεγχος είναι τεχνοκρατικά και είναι κακό τότε δεν ξέρω που πηγαίνουμε.

Οι πρώτες προτεραιότητες είναι, μέσα στους τρεις πρώτους μήνες, σε συνεργασία με τον σύνδεσμο των προπονητών και συμβούλους να δούμε τι σημαίνει ελληνικό μπάσκετ. Τι είναι ελληνικό μπάσκετ, και ποιο θα είναι το ελληνικό μπάσκετ τις επόμενες ημέρες. Από εκεί και πέρα είναι να στήσουμε τους προπονητές, τους ομοσπονδιακούς προπονητές οι οποίοι θα πηγαίνουνε σε όλη την Ελλάδα, να μορφώνουνε τους προπονητές των ακαδημιών, να μπορούνε να εφαρμόσουνε αυτό που έχουμε προδιαγράψει αρχικά. Στόχος είναι και η καθετοποίηση στις ακαδημίες, δηλαδή κοινή λογική και φιλοσοφία σε όλα τα παιδιά. Εδώ και πολλά χρόνια λέμε για το σερβικό μοντέλο μπάσκετ. Θέλουμε λοιπόν, οι ειδικοί να κάτσουν και να αναλύσουν ποιο θα είναι το μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει η Ελλάδα. Ένα άλλο θέμα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι το γυναικείο μπάσκετ. Θα δοθεί πολύ σημασία στο συγκεκριμένο κομμάτι. Είναι ένας ξεχωριστός τομέας στην ομοσπονδία που θα ασχοληθεί με αυτό. Πρέπει να υπάρξει ψηφιοποίηση. Υπάρχουν ομάδες που δεν ξέρουν τη βαθμολογία τους. Ούτε το πρόγραμμά τους, με το ποιους αντιμετωπίζουν. Αυτή τη στιγμή στέλνονται δελτία Τύπου με κούριερ. Τι ποιο εύκολο δηλαδή από το να υπάρχει ένα πόρταλ με ένα κωδικό και να μπαίνει η κάθε ομάδα και να βγαίνει το δελτίο του”.

Για το πως θα μπορέσουν αν επιτευχθούν όλα δήλωσε “Καταρχάς, έχω πάει μαζί με τον Βαγγέλη Λιόλιο σε πολλές συναντήσεις και δεν έχει τάξει ποτέ λεφτά. Αυτό που έχει πει είναι ότι από τα έσοδα που έχει η Ομοσπονδία, από την επιχορήγηση της Γενικής Γραμματείας, από κονδύλια που παίρνει η ελληνική επιτροπή από την FIBA τα οποία δεν τα εκμεταλλευόμαστε και πάνε πίσω. Όλα αυτά τα έσοδα θα πάνε στις ομάδες”.

Για τον παράνομο στοιχηματισμό στο χώρο του μπάσκετ ανέφερε “Ότι είναι ύποπτο πάει στον εισαγγελέα. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και αυτή τη στιγμή είναι πολλά ύποπτα”, για να προσθέσει πως “Τα στημένα είναι αρρώστια και πρέπει να σταματήσουνε άμεσα”.

Για την αξιοποίηση των Γιαννάκη και Γκάλη δήλωσε “Είναι απορίας άξιο και ντροπή που δεν είναι μέσα στην Ομοσπονδία “.

Τέλος μιλησε για την Ηλιούπολη που δίνει μεγαλύτερο βάρος στις υποδομές και στα νέα παιδιά. Ο Δημήτρης Ευαγγέλου τόνισε: “Είμαι από το 1978 στο χώρο του μπάσκετ. Ξεκίνησα 14 χρονών και έχω περάσει από όλα τα πόστα που μπορεί να έχει περάσει κάποιος σε ένα άθλημα. Έχουμε φτιάξει μια καλή παρέα και έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στις υποδομές. Θεωρούμε ότι διαθέτουμε ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία στην Ελλάδα, με περίπου 500 παιδιά. Κάνουμε την δική μας προσπάθεια καθημερινά.

την τύχη ένας συνεργάτης να πιστέψει στις υποδομές. Θεωρούσε ότι η αρχή και το τέλος ήταν οι υποδομές σε μία ομάδα. Φυσικά υπήρχαν και στιγμές που ήρθαμε σε αντιπαράθεση. Ίσως, θέλαμε την γρήγορη επιτυχία. Μπορεί να έχουμε μείνει σε μία μικρή κατηγορία, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι που μπορούμε να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας“.

Κλείνοντας, για την επιτυχία της ομάδας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανέφερε: “Το γυναικείο μπάσκετ ήταν ένα τμήμα που δεν είχε δραστηριοποιηθεί αρκετά και είχε φτάσει στην Α2. Τότε βρέθηκε ο Μιλτιάδης Στανέλος, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και παράδοση στο γυναικείο μπάσκετ. Ανέλαβε να χτίσει όλο αυτό το οικοδόμημα μαζί με τον Γιάννη Γερεουδάκη και φτάσαμε σε αυτή την επιτυχία, που ήταν η κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…