Κεντρική NBA Πότε θα ξεκινήσει η σεζόν στο NBA
NBA

Πότε θα ξεκινήσει η σεζόν στο NBA

nba

Ο γκαρντ των Ιντιάνα Πέισερς, Μάλκομ Μπρόγκντον, δήλωσε ότι αναμένει να πάρει παράταση η διορία, που έχουν το ΝΒΑ και η Εθνική Ενωση Παικτών Μπάσκετ (NBPA), για σπάσιμο της συλλογικής σύμβασης (εφόσον το επιθυμούν), καθώς και οι δύο πλευρές επιλύουν πολλά ζητήματα πριν επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους για τη σεζόν 2020/21.

Ο Μπρογκντον, αντιπρόεδρος της NBPA, είπε “απολύτως” στο ESPN όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη εάν αναμένει να παραταθεί η προθεσμία. «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά περίπλοκο ζήτημα, και υπάρχουν πολλά να εξισορροπηθούν. Υπάρχουν πολλά μυαλά που δουλεύουν πάνω σε αυτό μαζί και από τις δύο πλευρές. Άρα θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Δεν σκέφτομαι μερικές εβδομάδες, αλλά νομίζω ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον μερικές ακόμη μέρες».

Ένα σημαντικό ζήτημα είναι να καθοριστεί πότε θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν. Πηγές έχουν πει στο ESPN ότι η λίγκα εξετάζει τη δυνατότητα να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στις 22 Δεκεμβρίου για να παίξει παιχνίδια την ημέρα των Χριστουγέννων.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης στο ESPN ότι μια άλλη πιθανότητα είναι να ξεκινήσει την ημέρα του Martin Luther King Jr. στα μέσα Ιανουαρίου, αν και αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα υπάρξουν αγώνες τα Χριστούγεννα ενώ θα καθιστούσε δύσκολη την επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα και την ολοκλήρωση της σεζόν πριν από τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μπρογκντον είπε ότι, τελικά, θα επιτευχθεί συμφωνία για επιστροφή σε μία από αυτές τις δύο ημερομηνίες και ότι οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο πώς θα επηρεαστούν τα έσοδα για κάθε ομάδα:

«Υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε θα ξεκινήσουμε την “Martin Luther King Day” (18 Ιανουαρίου), κάτι που πιστεύω ότι θέλουν οι περισσότεροι παίκτες, είτε στις 22 Δεκεμβρίου, κοντά στα Χριστούγεννα. Η μεγάλη διαφορά όμως είναι τα έσοδα και το πώς θα διαμοιραστούν, όπως και το πώς θα έρθει η σεζόν σε μία ισορροπία, ώστε η σεζόν 2021/22 να ξεκινήσει κανονικά τον άλλο Οκτώβριο. Νομίζω ότι όλοι κάνουν υπολογισμούς σχετικά με το πόσα έσοδα θα χαθούν σε κάθε πιθανή ημερομηνία, οπότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό πριν προχωρήσουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…