Κεντρική Διεθνή Πιτίνο: «Αυτή ήταν η κορυφαία διετία της καριέρας μου»

Πιτίνο: «Αυτή ήταν η κορυφαία διετία της καριέρας μου»

Ο Ρικ Πιτίνο ξεχώρισε την αγαπημένη του διετία στην επιτυχημένη προπονητική καριέρα του.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Forbes» και στάθηκε στα νέα δεδομένα που δημιούργησε ο κορονοϊός, σχετικά με το «χτίσιμο» του κολεγίου που ανέλαβε στην Νέα Υόρκη.

«Έπρεπε να φέρουμε οκτώ παίκτες και να χτίσουμε ξανά το πρότζεκτ, αλλάζοντας το 70% της ομάδας. Αν δεν υπήρχε η διακοπή με τον κορωνοϊό δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε την μεγαλύτερη τάξη που στρατολόγησα ως προπονητής σε αυτό το επίπεδο. Αν ο καθένας μπορούσε να πάει όπου θέλει, τότε δεν θα παίρναμε αυτούς τους οκτώ παίκτες. Έπρεπε να πάρουν αποφάσεις. Νομίζω πως οι έξι από τους οκτώ δεν γνώριζαν καν πού βρίσκεται το Iona ή σε ποια πολιτεία είναι. Μας βοήθησε η κατάσταση με τον κορωνοϊό. Είδα το ποτήρι μισογεμάτο και προσπάθησα να το γεμίσω μέχρι πάνω.

Αν θα έπρεπε να φέρω τρεις – τέσσερις παίκτες, οι συνθήκες με τον κορωνοϊό δεν θα βοηθούσαν. Όμως, όταν πρέπει να φέρεις οκτώ αθλητές και εκείνοι δεν μπορούν να επισκεφτούν άλλα κολέγια, τότε κάτι θετικό σου συμβαίνει», δήλωσε ο Αμερικανός προπονητής.

Για το πως νιώθει που επιστρέφει στο αμερικάνικο μπάσκετ: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα τελείωσω την καριέρα μου πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Νομίζω αν το Iona ήταν σε άλλη πόλη δεν θα δεχόμουν τη δουλειά. Όμως, είναι στην Νέα Υόρκη και κάθε προπονητής που βρέθηκε εδώ στη συνέχεια έκανε κι άλλα βήματα. Όλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι πως εδώ ήταν χαρούμενοι».

Για τη διετία που πέρασε καλύτερα στην καριέρα του: «Έχω πάει σε επτά Final Fours και έχω κερδίσει δύο πρωταθλήματα. Όμως, η αγαπημένη μου μπασκετική διετία ήταν στο κολέγιο του Providence. Ήταν ένα μικρό σχολείο, που πήγαινα στην προπόνηση περπατώντας, γνώριζα τους μαθητές και τους καθηγητές, όπως και τους ιερείς που βρίσκονταν στο πανεπιστήμιο. Είχαμε μια μαγική πορεία. Κοιτάζοντας πίσω στην καριέρα μου δεν κολλάω στα πρωταθλήματα, αλλά σε αυτή τη διετία. Ελπίζω πως με το Iona μπορώ να επαναλάβω αυτά τα χρόνια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με φόρα στην επόμενη φάση οι Αυστραλοί

Τα «Καγκουρό» περνάνε με αέρα τριών νικών  στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων που διε…