Κεντρική Διεθνή Πήρε θέση η Βιλερμπάν

Πήρε θέση η Βιλερμπάν

Η Βιλερμπάν τοποθετήθηκε για τα όσα έγιναν με το θετικό κρούσμα κορονοϊού του Νόρις Κόουλ  και παρέθεσε γεγονότα για τα μέτρα που πάρθηκαν τις μέρες και τις ώρες πριν από το παιχνίδι με τη Σολέ.

Η ανακοίνωση της Βιλερμπάν:

Όπως απαιτείται από το πρωτόκολλο υγείας της LNB από την επανέναρξη, ολόκληρο το επαγγελματικό προσωπικό υποβάλλεται σε δοκιμή RT-PCR στην αρχή κάθε εβδομάδας. Η EuroLeague απαιτεί επίσης αυτό το τεστ 72 ώρες πριν και 24 ώρες μετά από κάθε αγώνα. Ως πρόσθετη προφύλαξη, ο σύλλογος έχει αποκτήσει δοκιμές αντιγόνου τεστ και ένας φυσιοθεραπευτής της ομάδας έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές δειγματοληψίας, όπως το επιτρέπουν οι νομικές διατάξεις. Εκτός από τα ήδη αυστηρά πρωτόκολλα υγείας, ο σύλλογος αποφάσισε επομένως να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη περίοδο και να πραγματοποιήσει αυτές τις εξετάσεις αντιγόνων σε περίπτωση οποιουδήποτε συμπτώματος που αισθάνεται κάποιος από το προσωπικό ή τους παίκτες.

Μέσα από αυτές τα τεστ εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα την Παρασκευή το απόγευμα (ένας παίκτης) και νωρίς το Σάββατο το πρωί (ο προπονητής και ένας άλλος παίκτης) και απομονώθηκαν αμέσως από την υπόλοιπη ομάδα. Αλλά πάλι ως προφύλαξη, μια δοκιμή RT-PCR και μια δοκιμή αντιγόνου (όλα τα αρνητικά αποτελέσματα) πραγματοποιήθηκαν από ολόκληρη την ομάδα πριν το ταξίδι στο Σολέ. Όλες αυτές οι διαδικασίες κοινοποιήθηκαν αμέσως στους αντιπάλους μας στην Ευρωλίγκα (Αρμάνι Μιλάνο) και στο LNB (Σολέ), καθώς και στις Αρχές. Η επιτροπή υγείας στο meeting της LNB το Σάββατο το απόγευμα μας επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή του αγώνα στο Σολέ βάσει αυτών των πληροφοριών.

Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα στο Σολέ, έφτασε σε εμάς ένα άλλο θετικό αποτέλεσμα. Οι πληροφορίες μεταδόθηκαν πάλι αμέσως στην LNB και το προσωπικό μας, σύμφωνα με τους αθλητικούς κανονισμούς, αποδέσμευσε τον παίκτη που μπήκε στο παιχνίδι ως μέλος του ρόστερ, στην πρώτη διακοπή του παιχνιδιού.

Πέρα από τις δοκιμές που επιβάλλονται από τα διάφορα πρωτόκολλα, ο σύλλογος θέλει να είναι υποδειγματικός πολλαπλασιάζοντας τα προληπτικά μέτρα, προκειμένου να προστατεύσει όλους τους παίκτες στο γαλλικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η LDLC ASVEL επιθυμεί μια ταχεία ανάκαμψη στα μέλη του εργατικού δυναμικού της που επηρεάζεται από το Covid-19 και σκέφτεται όλα αυτά που επηρεάζονται από αυτήν την άνευ προηγουμένου κρίση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Γκαλίλ Γκιλμπόα – Μακάμπι 81-76: Λύγισε η ομάδα του Σφαιρόπουλου

Τα πάνω κάτω στην σειρά των τελικών της λίγκας του Ισραήλ έφερε η Γκαλίλ Γκιλμπόα, η οποία…