Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Περιστέρι – Κολοσσός Ρόδου 84-81

Περιστέρι – Κολοσσός Ρόδου 84-81

Mavrokefalidis Peristeri e1603556537869

Με το δεξί μπήκε στη φετινή του περιπέτεια  στην Basket League το Περιστέρι.  Σε ένα ματς που έσπασε… καρδιές, οι γηπεδούχοι επικράτησαν του Κολοσσού Ρόδου με 84-81, έχοντας ως κορυφαίο τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη με 27 πόντους, σε μία παράσταση για έναν ρόλο. Οι Ροδίτες παρότι βρέθηκαν πίσω με 14 πόντους στα μέσα της τέταρτης περιόδου, έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ αλλά δεν μπόρεσαν την ολική ανατροπή.

To Περιστέρι είδε τον Κολοσσό να του βάζει δύσκολα. Ο Άρτις ανάγκασε τους γηπεδούχους με τους 10 γρήγορους πόντους του να προηγούνται δύσκολα με 13-12, με τον Μαυροκεφαλίδη να έρχεται πάντως από τον πάγκο και να προσφέρει λύσεις και πόντους στους γηπεδούχους.

Ο Λάιλ έγινε στήριγμα στον πλέι μέικερ του Καντζούρη, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 23-22 υπέρ του Περιστερίου.

Η εικόνα του ματς παρέμεινε ίδια. Ο Καντέρ μαζί με τον Καμαριανό βοήθησαν τους Ροδίτες να ανεβάσουν ρυθμό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι διαρκώς κοντά στο σκορ. Το Περιστέρι είδε τον ΜακΛίν μαζί με τον Μαυροκεφαλίδη να βοηθούν για το 37-36 αλλά ο Λάιλ με σερί πόντους έδινε λύσεις για τον Κολοσσό και έτσι το ματς οδηγήθηκε στο 37-40.Ο Άρτις ανέλαβε να εκτελέσει και τις επόμενες επιθέσεις για να φτάσουμε στο 41-44 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Επιστρέφοντας στο ματς, ο Πετεγουεϊ ήταν αυτός που έδωσε ενέργεια στους γηπεδούχους Από αυτόν λοιπόν και τον τρόπο που αμύνθηκε η ομάδα του, το συγκρότημα του Παπανικολόπουλου προσπέρασε με 53-44 στο τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Ξανθόπουλος όμως είχε τη δική του άποψη και με δύο τρίποντα έριξε τη διαφορά στους 3 (56-53). Ο Παπανικολόπουλος έσπευσε σε τάιμ άουτ και επιστρέφοντας η ομάδα στου στο παρκέ ήταν η ώρα να μιλήσει και πάλι ο Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος με σερί ποντους έστειλε το ματς στο 60-53. Ο Γκρέι…χτύπησε για το 63-53 και το δεκάλεπτο έκλεισε γρήγορα στο 69-54 με τους παίκτες του Παπανικολόπουλου να τρέχουν ένα επιμέρους 28-10 στην τρίτη περίοδο!

Ο Κολοσσός μέσω του Άρτις μπήκε αποφασισμένος στο τελευταίο δεκάλεπτο για να μειώσει την διαφορά, και γιατί όχι, να γυρίσει το παιχνίδι. Οι Ροδίτες πλησίασαν στο 71-63, ο Μαυροκεφαλίδης σκόραρε εκ νέου αλλά ο Γκόινς απάντησε απευθείας.
Το Περιστέρι έτρεξε το σκορ, προσπέρασε με 10 πόντους,με τον Κολοσσό να προσπαθεί να ακολουθήσει, χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα.

Ο Γκόινς και πάλι μείωσε στους 8 , αλλά το λάθος στη συνέχεια του Ξανθόπουλου δεν ήταν καθοριστικό για να κριθεί το ματς.
Ο Άρτις με 40 δευτερόλεπτα να απομένουν έγραψε το 81-76, ο Μαυροκεφαλίδης αστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών και ο Ζάρας έστειλε το ματς με νέο τρίποντο στο 81-79.

Νέο φάουλ στον Γκάντι, ο Αμερικανός έχει 1/2 βολές και ο Καντζούρης καλεί σε τάιμ άουτ με το σκορ στο 82-79, ο Λάιλς πέτυχε 2/2 βολές και απευθείας οι Ροδίτες έκαναν φάουλ στον Πέτεγουεϊ.
Ο Αμερικανός δεν λάθεψε, οι φιλοξενούμενοι εχασαν σε σερί τρίποντα με Άρτις και Λάιλς και παρά το 27-15 επιμέρους σκορ, ο Κολοσσός ηττήθηκε μέσα στο Περιστέρι.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 41-44, 69-54, 84-81

Πηγή: Over fm

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…