Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 82-68

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 82-68

NBA

Σπουδαία εντός έδρας πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε με 82-68 της Φενέρμπαχτσε. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο μαγικός Νεμάνια Νέντοβιτς, που έκανε σμπαράλια την άμυνα των Τούρκων.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και με τρίποντο του Φόστερ προηγήθηκε με 7-3. Οι πράσινοι ήταν εξαιρετικοί έξω από τη γραμμή του τριπόντου και με δύο ακόμη τρίποντα από τους Νέντοβιτς και Σάικς εκτόξευσε τη διαφορά στους οχτώ πόντους (15-7). Η τουρκική ομάδα προσπάθησε να πλησιάσει, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν φανταστικοί. Με κορυφαίο τον Νεμάνια Νέντοβιτς (8 πόντοι) διατήρησε τα ηνία στο σκορ και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 22-13.

Ο Νέντοβιτς συνέχισε το κρεσέντο του και στη δεύτερη περίοδο και έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους δέκα πόντους (26-15). Η Φενέρμπαχτσε έβγαλε αντίδραση και με δύο συνεχόμενα τρίποντα κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους 4 πόντους (27-23). Ο Γιώργος Βόβορας, όπως ήταν αναμενόμενο, κάλεσε τάιμ άουτ, για να ξυπνήσεις τους παίκτες του.

Το τάιμ άουτ απέδωσε, καθώς το τριφύλλι έτρεξε ένα μικρό σερί 6-0 και κατάφερε να ανακτήσει τη μεγάλη διαφορά του (33-23). Η εικόνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε. Η Φενέρμπαχτσε λίγο πριν την κόρνα βρήκε ακόμη ένα τρίποντο με τον Λορέντζο Μπράουν (10 πόντοι) και τελικά ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 37-30.

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε μουδιασμένος, ενώ αντίθετα η Φενέρ είχε τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Η τουρκική ομάδα με αιχμή του δόρατος τον Λορέντζο Μπράουν έτρεξε δικό της σερί και κατάφερε να πλησιάσει στους δύο πόντους (41-39). Ο Νέντοβιτς μ΄ακόμη ένα τρίποντο ξεκόλλησε τους πράσινους και με ένα μικρό σερί 5-0 οι πράσινοι πήραν μεγάλη ανάσα (48-43).

Ο Κίφερ Σάικς ήταν σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός καλαθοσφαιριστής πέτυχε δύο μεγάλα συνεχόμενα τρίποντα και έκανε το 54-48 για την ομάδα του. Το τριφύλλι προσπαθούσε να ξεφύγει και πάλι στο σκορ, αλλά η Φενέρμπαχτσε είχε τις λύσεις. Ο Μαχμούτογλου σκόραρε από τα 7 μέτρα για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Όγκαστ σκόραρε 3” πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και διαμόρφωσε το 62-56.

Νέντοβιτς και Μπράουν έδιναν μία εντυπωσιακή παράσταση και προσπαθούσαν μόνοι τους, ο καθένας για την ομάδα τους, να οδηγήσουν Παναθηναϊκό και Φενέρ στη νίκη αντίστοιχα. O Nέντοβιτς ήταν πραγματικά μαγικός και με συνεχόμενα καλαθια και ασίστ κράταγε το προβάδισμα για τους γηπεδούχους (72-64). Η διαφορά έφτασε σε ασφαλή επίπεδα, καθώς ανέβηκε πάνω από τους 10 ύστερα από νέο τρίποντο του Νέντοβιτς, που έφτασε τους 25 πόντους (77-66).

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τη νίκη με 82-68.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 37-30, 62-56, 82-68
Παναθηναϊκός (Βόβορας): Παπαγιάννης 8 (7ριμπ.), Μποχωρίδης 5, Όγκαστ 9, Κασελάκης, Καλαϊτζάκης, Φόστερ 6 (1), Νέντοβιτς 28 (7), Σάικς 11 (5ασ.), Ουάιτ 7 (1), Μήτογλου, Μπέντιλ 2, Σαντ-Ρος 6
Φενέρμπαχτσε (Κοκόσκοφ): Χάμιλτον, Μπράουν 17 (3), Μαχμούτογλου 6 (2), Μπιμπέροβιτς, ΝτεΚολό 5 (1), Πιέρ 5 (1), Μπαρτέλ 2, Βέσελι 6, Έντι 6 (2), Μοχάμεντ Άλι, Ντουβερίογλου 15, Ουλανόβας 6

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…