Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 86-75

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 86-75

hassan martin olympiakos armani

Σε πολύ ευχάριστη εξελίχθηκε η βραδιά στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό. Στην πρώτη τους διαβολοβδομάδα στη φετινή διοργάνωση, οι ερυθρόλευκοι υπέταξαν την πανάκριβη Αρμάνι (86-75) και πλέον περιμένουν με ανεβασμένη ψυχολογία τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο έβρισκε σκορ μέσα από τη ρακέτα αφού η Αρμάνι αδυνατούσε να κλείσει τους χώρους στο «ζωγραφιστό». Οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν «σημαδέψει» τους ψηλούς της Ιταλικής ομάδας και κατάφερναν να εκτελούν με επιτυχία το επιθετικό τους πλάνο. Με την άμυνα του ήταν ιδιαίτερα πιεστική η ποιότητα των παικτών της Αρμάνι τους επέτρεπε να ανταπεξέρχονται και να πηγαίνουν στο σκορ χέρι – χέρι με τους Πειραιώτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγαλύτερη διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου ήταν το +6 της Αρμάνι, το οποίο «μάζεψε» ο Πρίντεζης με τρίποντο στην εκπνοή της περιόδου (18-21).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο β’ δεκάλεπτο και με τους δύο «παλιούς» Πρίντεζη και Σπανούλη να σκοράρουν, «έτρεξαν» ένα σερί 8-0 και πήραν πάλι το προβάδισμα (25-24). Όμως η Αρμάνι αντέδρασε άμεσα και με τον εξαιρετικό τόσο στη δημιουργία, όσο και στο σκοράρισμα, Σέρχι Ροντρίγκεζ, βρήκε τον τρόπο και να σταματήσει τον Ολυμπιακό, αλλά και να ξαναπάρει εκείνη κεφάλι.

Οι Ιταλοί έχουν στο ρόστερ τους μεγάλες προσωπικότητες που όχι μόνο δε σάστισαν στην αντεπίθεση των Πειραιωτών, αλλά πήραν τα ηνία και ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ με διαφορά τριών έως και πέντε πόντων η οποία δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου έφτασε στους 7 (32-39 στο 18′), πριν κλείσει στους 8 στο 20′ (34-42).

Πλέον ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να αντιδράσει και οι παίκτες του Μπαρτζώκα το έκαναν με τρόπο εμφατικό. Με τον ΜακΚίσικ να δίνει one man show οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τρομερό ρυθμό και μέσα σε τέσσερα λεπτά ανέκτησαν το προβάαδισμα τρέχοντας ένα σερί 9-0 (49-48), δείχνοντας παράλληλα στους Ιταλούς ότι το βράδυ τους δεν θα ήταν εύκολο. Ρολ και Ντατόμε έδωσαν λίγο… θάρρος στην Αρμάνι πηγαίνοντας το σκορ στο 51-53, όμως η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Μπαρτζώκα η οποία ανέκτησε εκ νέου το προβάδισμα με τρίποντο του Χάρισον και έκτοτε δεν επέτρεψε στους παίκτες του Μεσίνα να περάσουν ποτέ ξανά μπροστά σστο σκορ. Η τρίτη περίοδος βρήκε τον Ολυμπιακό στο +5 (63-58) και πλέον το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να διαχειριστούν το timing που είχαν κατακτήσει και να «τελειώσουν» τη δουλειά…

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός έγινε… Αρμάνι. Ότι έκαναν οι Ιταλοί στο β’ δεκάλεπτο, το έπαθαν, αφού είδαν τους γηπεδούχους να ανεβάζουν την έντασή τους και παράλληλα και το δείκτη του σκορ. Οι παίκτες του Μεσίνα έδειχναν παραδομένοι στη μοίρα τους και οι «ερυθρόλευκοι» με «μαέστρο» τον Σλούκα έβαζαν τη μπάλα στο καλάθι τόσο από την περιφέρεια, όσο και από τη ρακέτα. Την ίδια ώρα, ο Σέρχι είχε σταματήσει να τα βάζει με κάθε τρόπο και ο Ντιλέινι ήταν στον πάγκο. Ο μοναδικός από τους παίκτες του Μεσίνα που έδειξε διάθεση να κρατήσει την ομάδα στον αγώνα ήταν ο Ρολ που με δύο τρίποντά του μείωσε στο 38′ σε 79-73, όμως ο Ολυμπιακός δεν έδειξε διάθεση να μπει σε περιπέτειες και τελικά έκλεισε ευχάριστα τη νύχτα του.

Δεκάλεπτα: 18-21, 36-42, 63-58, 86-75

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάρισον 16 (2/5 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Λαρεντζάκης, Σπανούλης 5 (1), Σλούκας 17 (3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 2 ριμπάουντ, 11 ασίστ), Μάρτιν 6 (3/3 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 16 (6/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπανικολάου 4, Τζένκινς 5 (1), Έλις 5 (4 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 10 (2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ)

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μεσίνα): ΛεΝτέι 10 (2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ), Μορέτι, Μορασκίνι 2, Ρολ 16 (4/5 τρίποντα), Ροντρίγκεθ 18 (2/3 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ταρζούσκι 2, Ντιλέινι 5 (1/7 σουτ), Σιλντς 5 (2/7 σουτ), Μπρουκς, Χάινς 8 (3/8 δίποντα), Ντατόμε 9 (1)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…