Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Οι απαντήσεις του Λευτέρη

Οι απαντήσεις του Λευτέρη

Μποχωρίδης Euroleague

Ο Παναθηναϊκός, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στην Euroleague, φεύγοντας με το διπλό (76-78) από την έδρα της Χίμκι, όπου δεν κέρδισε ούτε όταν οι “πράσινοι” έχουν πολύ υψηλούς στόχους στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα, παρά τις σημαντικές απουσίες της (Τζάκσον, Σαντ-Ρος και Γουάιτ), κατάφερε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγώνα και να πάρει μία νίκη που θα της δώσει ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.

Οι “πράσινοι” παρατάχθηκαν στη Μόσχα με μόλις τρεις ξένους, εκ των οποίων οι δύο (Νέντοβιτς και Φόστερ) δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν σημαντικά, ενώ ο Μπέντιλ έδωσε αρκετές λύσεις. Πως ήρθε, όμως, αυτή η νίκη; Με την υπογραφή των Ελλήνων παικτών της ομάδας.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έδειξε γιατί είναι ο νέος αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο Ντίνος Μήτογλου έβαλε τα σουτ που έπρεπε και μάζεψε τα “σκουπίδια”, ωστόσο η “αποκάλυψη” ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Ο Έλληνας γκαρντ έδειξε τον λόγο που οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήθελαν να του δώσουν τη δεύτερη ευκαιρία να κατηφορίσει στην Αθήνα και να αποδείξει τι αξίζει στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης κλήθηκε να πάρει φανέλα “βασικού”, μιας και οι υπόλοιποι πλέι μέικερ της ομάδας ήταν τραυματίες κι ανταποκρίθηκε στον ρόλο του και με το παραπάνω. Έμεινε στο παρκέ για 32:21 λεπτά (σ.σ. μαζί με τον Παπαπέτρου ήταν αυτοί που πήραν τον περισσότερο χρόνο) κι αποτέλεσε τον πιο σταθερό παίκτη του Παναθηναϊκού.

Η παρουσία του στο παρκέ συνδυάστηκε με τα καλύτερα χρονικά διαστήματα του “τριφυλλιού”, με τον Μποχωρίδη να παίζει εξίσου καλά, έχοντας τον Νέντοβιτς και τον Φόστερ στο πλευρό του.

Ο Έλληνας άσος κατέβασε σωστά την μπάλα, “έβλεπε” γήπεδο, ενώ όταν χρειάστηκε πήρε και τις προσπάθειες του στην επίθεση. Με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 7 κερδισμένα φάουλ και 4 λάθη απέδειξε ότι αξίζει να έχει ένα σημαντικό ρόλο στον φετινό Παναθηναϊκό.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έδωσε… απαντήσεις για το αν μπορεί να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και το στοίχημα πλέον είναι να έχει διάρκεια. Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε μόνο τη Χίμκι, αλλά ακόμα μία αξιόπιστη λύση στην περιφέρεια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…