Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μπαρτζώκας: “Ήμασταν υπερόπτες και κακομαθημένοι, δεν υπάρχει δικαιολογία”

Μπαρτζώκας: “Ήμασταν υπερόπτες και κακομαθημένοι, δεν υπάρχει δικαιολογία”

bartzokas

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το παιχνίδι (30/10) του Ολυμπιακού με την Εφές Αναντολού στο ΣΕΦ, για την έκτη αγωνιστική της Euroleague, με τον Έλληνα τεχνικό να αναφέρεται και στην κάκιστη εικόνα των Πειραιωτών στην ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός των Πειραιωτών:

«Στο ματς με την Μπάγερν ήμασταν υπερόπτες και κακομαθημένοι με εισαγωγικά ή χωρίς. Σε φάσεις που η μπάλα ήταν διεκδικούμενη, που αυτές καθορίζουν τη μορφή ενός αγώνα, εμείς υστερήσαμε. Δεν έπρεπε να ήμασταν έτσι γι’ αυτό και χάσαμε. Δεν δικαιολογείται το να μην είσαι έτοιμος και να εκπλήσσεσαι από πράγματα που συμβαίνουν. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι συγκεντρωμένος και να παίζεις με ένταση και αθλητικότητα. Η Ευρωλίγκα δεν κρίνεται πλέον στο ταλέντο, αλλά οι ομάδες που έχουν ένταση έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν.

Όλοι οι προπονητές προσπαθούν να δουλέψουν και να προετοιμάσουν τους παίκτες για το τι να περιμένουν. Πολλές φορές μπορεί μέσα μας, ανθρώπινα, να σκεφτεί κάποιος ότι επειδή κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και δύο δύσκολα ματς εντός το παιχνίδι το έχουμε στον έλεγχό μας. Θα πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Οι ομάδες έχουν λιγότερα παιχνίδια, δεν έχουν ρυθμό και δεν γίνεται να μην παλεύουμε για κάθε κατοχή.

Η Εφές είναι ίδια ομάδα με πέρσι, αν υποθέσουμε ότι θα είναι και ο Λάρκιν. Μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή και τους ίδιους παίκτες, που πέρυσι κυριάρχησε. Σημαίνει πως θα είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι για μας και θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί σε πολλούς και συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού για να κερδίσουμε. Η Εφές παίζει με πολλούς δημιουργούς και εκτελεστές στην πεντάδα. Αυτό τους έκανε και πέρυσι δυσκολοκατάβλητους».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Μαρούσι. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Μαρούσι στον πρώτ…