Κεντρική Basket League ΑΕΚ Με δύο πρωτάρες ισπανικές οι ημιτελικοί του BCL – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε (vids)

Με δύο πρωτάρες ισπανικές οι ημιτελικοί του BCL – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε (vids)

GKIKAS

Βραδιά BCL και η σημερινή με την ΑΕΚ να διασταυρώνει τα ξίφη της με την Σαραγόσα, αλλά και την Μπούργος να αντιμετωπίζει την Ντιζόν. Οι διοργανωτές μας παρουσιάζουν όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τα δύο παιχνίδια, ενώ εστιάζουν και στην πρώτη παρουσία των δύο ισπανικών ομάδων.

Αναλυτικά:

ΑΘΗΝΑ (Ελλάδα) – Hereda San Pablo Burgos και Casademont Zaragoza, δυο ισπανικές ομάδες που συμμετέχουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση, θα μπουν στο παρκέ του ΟΑΚΑ την Παρασκευή για τα Ημιτελικά του Basketball Champions League.

Αντιμετωπίζουν την Dijon και την οικοδέσποινα του Final 8, AEK, αντίστοιχα με την γαλλική ομάδα να ψάχνει την πρώτη της ευρωπαϊκή πρόκριση σε τελικό μετά το 2004, όταν ήταν φιναλίστ του FIBA EuroCup Challenge και την ελληνική ομάδα να αναζητά το repeat του 2018, όταν κατέκτησε το τρόπαιο του BCL στο ίδιο γήπεδο.

Hereda San Pablo Burgos vs JDA Dijon – (18:30 τοπική ώρα)

  • “Η Dijon ήταν μία από τις εκπλήξεις του γαλλικού πρωταθλήματος πέρσι,” δήλωσε ο προπονητής της Burgos, Joan Penarroya. “Οι δύο της πόιντ γκαρντ (David Holston και Axel Julien) παίζουν αρκετά λεπτά μαζί στο παρκέ και αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ομάδας.”
  • Η Dijon έχει ρεκόρ 1-3 απέναντι σε ισπανικές ομάδες στο BCL και η μοναδική νίκη σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 απέναντι στην Μontakit Fuenlabrada. Οι Γάλλοι έχασαν και τα δύο φετινά τους μάτς με ισπανική ομάδα (Casademont Zaragoza) με μέση τιμή διαφοράς του 23.5 πόντους.
  • Η μοναδική ομάδα που κατάφερε να κερδίσει δύο φορές την Burgos στο BCL 2019-20 ήταν γαλλική και συγκεκριμένα η Pau-Lacq-Orthez που επικράτησε δις στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου.
  • Η Dijon παίρνει 19.6 πόντους από λάθη κατά μέσο όρο, κι αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στη διοργάνωση. Η Dijon είναι η μοναδική που ξεπερνά τους 10, αν και είχε λιγότερα από 10 κλεψίματα και στον Προημιτελικό με την Turk Telekom και στο ματς με την Nizhny Novgorod για τη Φάση των 16.
  • Αντιθέτως, η Dijon είχε 12+ επιθετικά ριμπάουντ και στα δύο παραπάνω παιχνίδια, αν και ήταν τελευταία στη σχετική λίστα της Κανονικής Περιόδου με 8 ανά ματς.
  • Η Burgos είναι πρώτη στη διοργάνωση σε εύστοχα τρίποντα, με 11.4 κατά μέσο όρο. Η ισπανική ομάδα έβαλε διψήφιο αριθμό τριπόντων σε κάθε ένα από τα τελευταία εννια παιχνίδια της για το BCL, το μεγαλύτερο αντίστοιχο σερί στην ιστορία του ΒCL.
  • Ο Ηans Vanwijn της Dijon έκανε ρεκόρ καριέρας στο BCL με 19 πόντους την τελευταία φορά που έπαιξε κόντρα στην Burgos, τον Δεκέμβριο του 2019 που αγωνιζόταν στην Telenet Giants Antwerp.
  • Ο Thad McFadden της Burgos έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων σε 11 από τα 14 ματς του ΒCL που έχει έρθει από τον πάγκο. Μάλιστα, έχει 11+ πόντους και στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια του απέναντι σε γαλλική ομάδα.
  • Ο Omar Cook της Burgos είναι τέταρτος στην ιστορία του BCL στις ασίστ, μετρώντας κατά μέσο όρο 7.3.

AEK vs. Casademont Zaragoza – (21:30 τοπική ώρα)

  • “H AEK είναι μία σπουδαία ομάδα, με παίκτες σταρ και πολύ ταλέντο. Παίζει εντός έδρας και είναι το φαβορί,” είπε ο προπονητής της Zaragoza, Diego Ocampo.
  • H AEK θα παίξει για δεύτερη φορά σε Ημιτελικό του BCL και θα αντιμετωπίσει πάλι ισπανική ομάδα, όπως το 2018 που απέκλεισε την UCAM Murcia στο δρόμο για τον τελικό, στον οποίο κατέκτησε τελικά τον τίτλο.
  • Αυτή τη στιγμή, η Zaragoza τρέχει το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί στο BCL, καθώς η νίκη επί της Iberostar Tenerife στον Προημιτελικό ήταν η ένατη στη σειρά. Η ισπανική ομάδα ήταν πίσω στο ημίχρονο τριών από τα τέσσερα τελευταία ματς, συμπεριλαμβανομένων και των δύο τελευταίων.
  • Η AEK έχει ρεκόρ 8-2 εντός έδρας σε postseason του ΒCL κι αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών μαζί με την Tenerife σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.
  • Η AEK έχει ρεκόρ 5-2 απέναντι σε ισπανικές ομάδες στο BCL, αλλά έχασε το πιο πρόσφατο παιχνίδι της με ομάδα από αυτή τη χώρα, με 93-76 από την Burgos τον Ιανουάριο του 2020. Μάλιστα, αυτή ήταν η βαρύτερη ήττα της ΑΕΚ στη διοργάνωση.
  • Η Zaragoza έχει χάσει το μοναδικό ματς που έπαιξε εκτός έδρας με ελληνική ομάδα, καθώς ηττήθηκε τον Νοέμβριο του 2019 με 93-78 από τον ΠΑΟΚ.
  • Η AEK, που έχει σημειώσει 90+ πόντους στα τελευταία τρία παιχνίδια της στο BCL, δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια επίδοση σε τέσσερα σερί ματς. Η ελληνική ομάδα έχει την καλύτερη επιθετική επίδοση στη φετινή postseason, μετρώντας 92 πόντους κατά μέσο όρο σε Φάση των 16 και Προημιτελικά.
  • Η Zaragoza κυριαρχεί στη διοργάνωση στα ριμπάουντ με 42.1 κατά μέσο όρο και κέρδισε την αντίστοιχη μάχη με 43 έναντι 33 κόντρα στην Tenerife στον Προημιτελικό.
  • Ο προπονητής της AEK, Ηλίας Παπαθεοδώρου, έχει ρεκόρ 2-4 απέναντι σε ισπανικές ομάδες στο BCL: οι ομάδες του ήταν μπροστά μόνο σε ένα από τα έξι πρώτα ημίχρονο αυτών των αγώνων.
  • Ο Keith Langford έκανε ρεκόρ καριέρας στο BCL με τους 30 πόντους που έβαλε στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με ισπανική ομάδα, στη νίκη της ΑΕΚ επί της Burgos τον Νοέμβριο του 2019. Ο βετεράνος σούτινγκ γκαρντ είναι ο δεύτερος σκόρερ για τη σεζόν 2019-20, με 19.5 πόντους κατά μέσο όρο.
  • Ο Robin Benzing της Zaragoza, που πέτυχε 17 πόντους στον Προημιτελικό, δεν έχει κάνει ποτέ σερί δύο αγώνων με 15+ πόντους στη διοργάνωση.
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…