Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μαρμαρινός: “Πολύ καλός φέτος ο Ολυμπιακός, σημαντική η νίκη του Παναθηναϊκού”

Μαρμαρινός: “Πολύ καλός φέτος ο Ολυμπιακός, σημαντική η νίκη του Παναθηναϊκού”

marmarinos

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Κοσόβου, Χρήστος Μαρμαρινός, μίλησε στην εκπομπή Pull Over του OVER FM 104,9 για την φετινή Ευρωλίγκα, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αλλά και την εθνική Κοσόβου.

Όσον αφορά τη φετινή Ευρωλίγκα ανέφερε:

«Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι πραγματικά αλλοπρόσαλλα. Έχουν αλλάξει οι σταθερές και τα πράγματα έχουν γίνει πολύ ευμετάβλητα. Βλέπουμε τα ρόστερ που μεταβάλλονται, κάποια πρωταθλήματα να ξεκινάνε, άλλα να αναβάλλονται, γενικά είναι μια πολύ περίεργη κατάσταση»

“Πραγματικά δύσκολα παιχνίδια είναι αυτά που όταν τα κερδίζεις δε γίνεται τίποτα και όταν τα χάνεις γίνεται χαμός, ειδικά για ομάδες σαν το Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ακριβώς επειδή ήταν ένα παιχνίδι που δεν περίμεναν να κερδίσει ο ΠΑΟ είναι θετικό για εκείνους”, ήταν τα λόγια του για τη χθεσινοβραδινή νίκη του “τριφυλλιού” για να προσθέσει “Μερικές φορές μου λείπει η Ευρωλίγκα μερικές άλλες όχι. Κάτι ατελείωτα ταξίδια όχι, αλλά κάτι play of ναι πολύ”.

Για τη νέα του εμπειρία σαν προπονητής του Κοσόβου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το Κόσοβο είναι περίπου όπως ήταν η Ελλάδα τη δεκαετία του 1980-90. Είναι νεοφώτιστοι στις διεθνής διοργανώσεις. Δεν έχουν υποδομή αλλά έχουν παιδιά που προσπαθούν συνεχώς. Είναι πολλοί φιλόδοξοι και νομίζω πως στα επόμενα χρόνια θα κάνουν κάτι καλό, ειδικά αν καταφέρουν να πείσουν διάφορους Κοσοβάρους που αγωνίζονται με άλλες χώρες. Τώρα μπροστά μας έχουμε τα προ-προκριματικά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 που θα γίνει σε bubble. Έχει πολύ μεγάλη διασπορά σαν χώρα. Στο μπάσκετ υπάρχει διάθεση αλλά δεν είχαν μπάσκετ καθόλου μέχρι το 2015. Ήταν υπό το καθεστώς Σερβίας και δεν τους επιτρεπόταν να συμμετέχουν σε διεθνής διοργανώσεις και είναι ένα μεγάλο κομμάτι, μια γενιά που έχει χαθεί και προσπαθούν τώρα να την επαναφέρουν. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα δόγμα όπως το λένε του Κοσοβάρικου μπάσκετ με παιδιά που θα έχουν συγκεκριμένες ικανότητες. Είναι σε φάση που βγαίνουν ακόμη έξω, βλέπουν ψηλά παιδιά και τα μαζεύουν. Η τελευταία τους ανακάλυψη ήταν ένας αγρότης που αναγκάστηκαν να πληρώσουν μισθό στον πατέρα του για να έρθει»

Για τη μέχρι στιγμής εικόνα του Ολυμπιακού είπε:

«Στον Ολυμπιακό νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως λείπουν παιχνίδια. Ήταν η προετοιμασία κάπως μετ εμποδίων, δυσκολευόταν να βρει φιλικά με τα κρούσματα και δεν έχει και παιχνίδια στο τοπικό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι σε αυτή τη φάση έχει ένα μειονέκτημα ο Ολυμπιακός και έχει και πολλούς νέους παίκτες. Θα τα πάει πάρα πολύ καλά, εμένα μ’ αρέσει πολύ. Μόλις βρεθεί μια μοιρασιά του χρόνου θα αρχίσει να αποδίδει. Ήδη αποδίδει πολύ καλά»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ταβάρες: «Στόχος μου να παραμείνω στη Ρεάλ»

Απαντά στα μεταγραφικά σενάρια ο Έντι Ταβάρες. Το όνομα του Έντι Ταβάρες είναι ίσως ένα απ…