Κεντρική NBA Λεμπρόν Τζέιμς: “Μπορώ να παίξω κάθε δεύτερη μέρα εάν πρέπει”
NBA

Λεμπρόν Τζέιμς: “Μπορώ να παίξω κάθε δεύτερη μέρα εάν πρέπει”

lebron james lakers heat

Οι Λέϊκερς βρίσκονται μια νίκη… μακριά από την κατάκτηση του ΝΒΑ και ο ηγέτης της ομάδας από το Λος Αντζελες, ΛεΜπρον Τζέιμς, υπογραμμίζει πόσο εκτιμά την τακτική και αμυντική «μάχη» αυτού του -ενδεχομένως τελευταίου- αγώνα της σειράς των τελικών.

Το πιό… εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο από την εφετινή πορεία των Λέϊκερς, είναι το γεγονός ότι στο τέλος της τρίτης περιόδου, βρέθηκαν πίσω στο σκορ 56 (!) φορές και ισάριθμες (!) κατάφεραν και έφθασαν στην νίκη.

«Δεν γνώριζα αυτό το στατιστικό στοιχείο. Ωστόσο, η τελευταία περίοδος, είναι αυτή που κρίνει την νίκη. Είναι 12 λεπτά για να τα δώσεις όλα στην άμυνα και να εκτελέσεις στην επίθεση», σχολίασε ο Τζέϊμς και πρόσθεσε, αναφερόμενος στην «έκρηξη χαράς» του, αμέσως μετά το εύστοχο τρίποντο του Αντονι Ντέϊβις, 39 δευτερόλεπτα πριν το τέλος: «Είναι κάποιος που ξέρει να παίρνει σημαντικά σουτ στο τέλος της κατοχής, στην αρχή και ακόμη και σε όλες τις άλλες στιγμές. Ο Ρατζόν Ρόντο τον βοήθησε ιδανικά. Ήταν ένα μεγάλο σουτ γιατί σφράγισε το παιχνίδι».

Λίγο πριν το ματς, ο ΛεΜπρον απηύθυνε ένα μήνυμα εμψύχωσης στους συμπαίκτες του, γεγονός που συζητήθηκε με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο στο «εσωτερικό» της ομάδας

«Ένιωσα αυτήν την «ατμόσφαιρα», την πίεση. Προσωπικά, είχα την αίσθηση ότι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες της καριέρας μου και ήθελα να μεταφέρω αυτό το μήνυμα στους συμπαίκτες μου, ότι καταλαβαίνουν τι είδους στιγμή είναι αυτή και τι είδους ομάδα έχουμε. Επειδή μετά το τρίτο ματς, είχαν μεγάλη αυτοπεποίθηση και την έχουν ακόμη. Εάν θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές, εάν θέλουμε πραγματικά να κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο, θα πρέπει να έχουμε την ίδια επιθυμία και την ίδια στάση.

Οσον αφορά στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον επόμενο τελικό της σειράς, ο Τζέϊμς, τόνισε: «Δεν έχει σημασία. Μπορώ να παίξω κάθε δεύτερη μέρα εάν πρέπει. Θα εκμεταλλευτώ πραγματικά το μέγιστο, θα δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να βάλω το σώμα μου σε τέλεια κατάσταση, και το μυαλό μου. Θα το χρησιμοποιήσω, αλλά δεν αλλάζει πολύ. Ανυπομονώ ήδη, να παίξω στον αγώνα και να δω τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Σκέπτομαι τις προσαρμογές που μπορούμε να κάνουμε και να προβλέψω αυτές που θα κάνει ο αντίπαλος, γιατί γνωρίζω καλά τον “Spo” (σ.σ. Ερικ Σποέλστρα, προπονητής των). Και αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι. Θα είναι μία πραγματική παρτίδα σκάκι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…