Κεντρική Basket League Άρης Κουκουλιάς: “Πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε κάτι τέτοιο”

Κουκουλιάς: “Πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε κάτι τέτοιο”

nikos koukoulias

Στα πρωτόγνωρα δεδομένα που φέρνει ο κορωνοϊός στον κόσμο αλλά και τον αθλητισμό αναφέρθηκε ο γιατρός του Άρη, Νίκος Κουκουλιάς μιλώντας στην ΕΡΤ3. Συγκεκριμένα, ο γιατρός των κίτρινων τόνισε ότι ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσουν είναι πηγαίνοντας μέρα με την μέρα, ενώ αναφέρθηκε και στα πρωτόκολλα που έχουν επιβληθεί από τον ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά:

«Αντιμετωπίζουμε κάτι για πρώτη φορά, δεν υπάρχει δεδομένο ούτε εμπειρία πάνω σε αυτό, υποθέσεις κάνουμε μόνο και προσπαθούμε να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα.

Εφόσον εντοπιστεί αθλητής θετικός, υπάρχει πρωτόκολλο ανάλογα με την περίπτωση που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όλες οι ομάδες και τα πρωταθλήματα διέπονται από κάποιους κανονισμούς και ανανεώνονται διαρκώς με βάση τα νέα δεδομένα.

Κάθε εβδομάδα υποχρεωτικά γίνονται έλεγχοι. Στον ΕΣΑΚΕ αν βρεθεί κρούσμα χωρίς συμπτώματα, τότε ο θετικός παίκτης απομονώνεται για μια βδομάδα και επιστρέφει στις υποχρεώσεις της ομάδας εφόσον το νέο του τεστ βγει αρνητικό. Η υπόλοιπη ομάδα τίθεται σε αυξημένη επιτήρηση, δεν κάνει φιλικά και απέχει από κοινωνικές εκδηλώσεις και κάνει προπονήσεις και αγώνες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…