Κεντρική Ελλάδα Γκάλης: “Δεν θα τους πρόδιδα ποτέ”

Γκάλης: “Δεν θα τους πρόδιδα ποτέ”

Διαβάσαμε τις αστειότητες περί ανάμειξης του Νίκου Γκάλη στα προεκλογικά παιχνίδια. Βγήκαμε μπροστά και γράψαμε τι γνώμη μας, αλλά τι αξία έχει αυτό που λέμε εμείς, όταν μιλά ο ίδιος ο Θεός του ελληνικού μπάσκετ. Ψάξαμε και βρήκαμε τον άνθρωπο, που χωρίς αυτόν η μπάλα θα έμοιαζε… πιο μεγάλη, τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Κι αν για κάποια πράγματα νιώθουμε τυχεροί για το επάγγελμα που διαλέξαμε, το πρώτο είναι ότι μπορούμε έστω και μία δυο φορές τον χρόνο, να ακούμε τη φωνή του, να νιώθουμε την ίδια συγκίνηση.

Ο Νίκος Γκάλης μίλησε στο site του Over FM, γιατί… ενοχλήθηκε. Κι ενοχλήθηκε γιατί κάποιοι θέλησαν (δεν είναι η πρώτη φορά) να εκμεταλλευτούν το όνομά του.

– Δημοσιεύματα θέλησαν να εμπλέξουν το όνομά σου στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ. Νίκο, τι απαντάς;
«Εγώ δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν. Αυτοί που θα ψηφίσουν στις εκλογές, θα κάνουν τις επιλογές τους. Εγώ θέλω ΜΟΝΟ το καλό του ελληνικού μπάσκετ και πιστεύω ότι και οι πρώην συμπαίκτες μου γνωρίζουν τις ανάγκες του αθλήματος».

– Υπήρχε ποτέ περίπτωση ο Νίκος Γκάλης, μετά τόσα χρόνια, να στραφεί απέναντι σε παλιούς του συμπαίκτες;
«Δεν θα τους πρόδιδα ποτέ και για κανέναν λόγο. Και όσοι με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν ότι έτσι ζω τόσα χρόνια. Αυτή είναι η δική μου στάση ζωής».

– Την επόμενη μέρα της ΕΟΚ, με τη νέα διοίκηση, έχεις διάθεση να ασχοληθείς με τα κοινά, αν δεχθείς πρόταση;
«Εγώ είμαι εδώ πάντα, για να βοηθήσω. Να βγει με το καλό η νέα διοίκηση κι εδώ είμαστε».

\Ο Νίκος Γκάλης είναι δωρικός στις δηλώσεις του. Αντιστρόφως ανάλογα με τον τρόπο, που γέμιζε τα αντίπαλα καλάθια. Είναι, όμως, το ίδιο εύστοχος. Και ξέρει με 2-3 λέξεις να βάζει πράγματα κι ανθρώπους στη θέση τους. Γι’ αυτό εξακολουθούμε να τον λατρεύουμε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Πανελλήνιο Κορασίδων: Παναθλητικός Συκεών – Παναθηναϊκός 43-40

Συνεχίζεται στην Καισαριανή η Τελική Φάση του 32ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων που…