Κεντρική Elite League Τσαλδάρης: “Φάγαμε καλάθι με κάθε τρόπο, πρέπει να βελτιωθούμε” (vid)

Τσαλδάρης: “Φάγαμε καλάθι με κάθε τρόπο, πρέπει να βελτιωθούμε” (vid)

olympiacos b tsaldaris

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αμαρουσίου για το Κύπελλο Ελλάδας και στάθηκε στα προβλήματα που εμφάνισε η ομάδα του Πειραιά στην άμυνα.

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης δήλωσε: “Πέραν του γεγονότος ότι είναι το παιχνίδι στο θεσμό του Κυπέλλου, είναι ένα ματς προετοιμασίας, γενικά υπάρχει συσσωρευμένη κούραση και σωματική και πνευματική και νομίζω ότι αυτό φάνηκε στην ομάδα μας σήμερα ξεκάθαρα. Πνευματικά δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε ένα ματς, που ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα παρουσιαστεί μαχητικός και σκληρός.

Δεν κάναμε την δουλειά και δεν ακολουθήσαμε το πλάνο που δουλεύουμε τόσο καιρό στις προπονήσεις, με αποτέλεσμα να βγούμε εκτός πλάνων, να φαινόμαστε ως ασύνδετοι, να μην έχουμε τον ρυθμό που θέλουμε σαν ομάδα, ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά και σαν αποτέλεσμα νομίζω φάνηκε ότι ο αντίπαλος έπαιξε πολύ καλά, έπαιξε πολύ παθιασμένα, έβαλε μεγάλα σουτ, βρήκε ρυθμό και έφτασε το ματς εκεί που έφτασε.

Στο τέλος νομίζω ότι πάντα θα μετρήσει η προσωπικότητα, η εμπειρία… και θεωρώ ότι είναι μια νίκη, από την οποία έχουμε πάρα πολλά να μάθουμε και κυρίως να δουλέψουμε πάνω στην σταθερότητα μας, γιατί για να γίνεις μια ομάδα που κερδίζει πάνω από όλα πρέπει η ομάδα σου να έχει σταθερότητα από παιχνίδι σε παιχνίδι και να μην έχει διακυμάνσεις, πράγμα το οποίο είναι φυσιολογικό, γιατί όπως σας είπα είμαστε ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας”.

Για το ματς ενάντια στο Παγκράτι την Κυριακή, ο κ. Τσαλδάρης ανέφερε ότι: “Έχουμε πολλά να πούμε και να διορθώσουμε ξεκινώντας πρώτα από όλα, από την άμυνα μας, στην οποία φάγαμε καλάθι σχεδόν με κάθε τρόπο, με δίποντο, με τρίποντο, με κάρφωμα, με αιφνιδιασμό, οπότε είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ, να μείνουμε στις αρχές μας, στις αρχές που έχουμε βάλει, ώστε να μην παρουσιάζουμε όχι μόνο την Κυριακή, αλλά και να μην παρουσιάζουμε την εικόνα αυτή στα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουμε να παίξουμε”.

Για τον Σκουλίδα, που έπαιξε πολλά λεπτά με τέσσερα φάουλ: ” Ήταν ένα σχήμα στο οποίο ο Σκουλίδας ξέρει να παίζει αυτήν την θέση του “4”. Ο Σκουλίδας είναι γκαρντ, μπορεί να αλλάξει, μπορεί να ανοίξει το γήπεδο σουτάροντας, οπότε συνηδειτά δεν είναι κάτι που το κάνουμε πρώτη φορά, το δουλεύουμε, το έχουμε στο μυαλό και νομίζω ότι είναι έμπειρος και αυτός, ξέρει να διαχειριστεί το παιχνίδι, που μπορεί να “κλέψει” για να μην κάνει το πέμπτο φάουλ, γιατί όπως είπατε στην αρχή έπαιζε αρκετό χρόνο με τέσσερα φάουλ”

Για το αν υπάρχουν κάποια παράπονα από την διαιτησία για τα “γρήγορα φάουλ στην αρχή του παιχνιδιού”: “Δεν θα μιλήσω ποτέ για διαιτησία, πάντα αυτό που κοιτάω είναι πρώτα η ομάδα μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…