Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Πού πας ρε Φασούλα, δίχως να ενημερώσεις τους άρχοντες;

Πού πας ρε Φασούλα, δίχως να ενημερώσεις τους άρχοντες;

fasoulas

Με φάουλ και δη… «αντιαθλητικό» χρέωσαν οι διοικούντες την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΟΚ, Παναγιώτη Φασούλα. Και λίγα του έγραψαν. Κανονικά έπρεπε να του απαγορεύσουν στο διηνεκές τη διέλευση από την Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο, καθώς υπέπεσε σε ολίσθημα. Τι ολίσθημα; Ατόπημα. Ποιο ήταν το ιδιαζόντως απεχθές έγκλημά του;

«Έκανε Προεκλογική Εκστρατεία σε περιοχή της Ένωσης μας, χωρίς να ενημερώσει επισήμως κανέναν από το Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και μαζί με άλλους -ενδεχομένως υποψηφίους του συμβούλους- έδωσε έναν τόνο διαφορετικό εν μέσω πανδημίας και covid-19! Με τη χθεσινή του στάση και τις συναντήσεις σε καφενεία και ταβέρνες, αγνόησε περιφρονητικά μία Ένωση και έχασε την ευκαιρία να προσεγγίσει τα σωματεία και τους παράγοντες με πιο σοβαρό τρόπο. Θα μπορούσε να συμβεί αυτό αν έδειχνε τον δέοντα σεβασμό στην διοίκηση της Ένωσης».

Δεν κάνουμε πλάκα, αν και θα έπρεπε. Αυτό έγραψε σε επίσημη ανακοίνωση ο Σταύρος Κουκάκης, πρόεδρος της Ένωσης. Μα να περάσει από τα μέρη του και να μην ενημερώσει; Πού πας ρε Φασούλα; Δηλαδή, αύριο θα θελήσεις να κάνεις μπάνιο στην Κουρούτα και δεν θα ενημερώσεις τον πρόεδρο της οικείας Ένωσης; Θα πας να φας στον Κουκούμαβλο και δεν θα το ξέρει ο κομματάρχης της Σαντορίνης; Και θέλεις να γίνεις πρόεδρος; Ντρέπομαι για λογαριασμό σου.

Θα είχε πλάκα η ιστορία, αν τα πράγματα δεν ήταν σοβαρά. Ο κάθε πρόεδρος νιώθει ότι η περιοχή του ανήκει. Έχει πιστέψει βαθιά μέσα του ότι είναι «μπασκετικός σερίφης», από αυτούς που μασάνε οδοντογλυφίδα, περπατούν με ανοιχτά τα φτερά, έτοιμοι να πετάξουν και δεν ανέχονται μύγα στο σπαθί τους. Κι αν ήταν μόνο αυτή η καθεστωτική αντίληψη, ίσως και να το προσπερνούσα.

«Στην περιοχή της Λακωνίας που πήγατε, κατά τα άλλα αγαπητέ Παναγιώτη Φασούλα, δεν χρειάζονται «Σωτήρες» που θα διώξουν τους «κακούς ανθρώπους» από τη διοίκηση της ΕΟΚ, αλλά χρειάζονται συμπαράσταση και σκληρή δουλειά στην προσπάθεια που κάνουν για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην περιοχή, χωρίς πολιτικάντηδες δίπλα τους, που μπορεί να έχουν, άλλα προσωπικά προβλήματα με τη σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας και να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο εκθέτοντας σας».

Όχι μόνο οφείλει να ενημερώσει τον πρόεδρο της Ένωσης, όχι μόνο οφείλει να επισκεφθεί τα σωματεία με συγκεκριμένο τρόπο ένδυσης και σε αποδεκτούς από τον συμπαθή Σταύρο Κουκάκη χώρους, αλλά έχει υποχρέωση να δηλώνει υποταγή και πίστη στη σημερινή διοίκηση της ΕΟΚ. Δεν χρειάζονται «σωτήρες» τα σωματεία. Προδήλως θα συμφωνήσουμε, αφού τόσα χρόνια έχουν επανειλημμένα σωθεί. Όχι άλλο σώσιμο φωνάζουν εκείνοι που εδώ και χρόνια «σώζουν» με το έτσι θέλω το ελληνικό μπάσκετ.

Έχει, όμως, και καλύτερο. «Επειδή τα Social Media μας ενημερώνουν πιο γρήγορα και έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, είδα και την επίσκεψη σας στον Δήμαρχο Ναυπλίου με την ιδιότητα σας ως Υποψηφίου Προέδρου της ΕΟΚ. Φαντάζομαι πώς ούτε σε αυτή την περίπτωση ενημερώσατε κάποιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γειτονικής μας Ένωσης, της ΕΣΚΑΚ και θα ήθελα να σας ρωτήσω. Γιατί τόση απαξίωση στις Ενώσεις και σε ανθρώπους του μπάσκετ που έχουν εκλεγεί με την ψήφο των σωματείων;

Έτσι σκέφτεστε να διοικήσετε, χωρίς την βοήθεια των Ενώσεων και των ανθρώπων που έρχονται κατά πρόσωπο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα σωματεία, αν αναδειχθείτε Πρόεδρος της ΕΟΚ;».

Εξαιρετικός ο πρόεδρος. Σου λέει «έκανες την… πατάτα και δεν με ενημέρωσες, μην την ξανακάνεις. Απ’ όπου περνάς θα δίνεις αναφορά. Κάτι σαν… σχέδιο πτήσης. Εγκαίρως, να είναι πλήρως κατατοπιστικό. Α, και πού είσαι, Παναγιώτη: Θα πας ΜΟΝΟ εκεί όπου έχεις αναφέρει, μην τυχόν και σου πει κανείς έλα από εδώ να κεράσουμε καφέ. Υπό συνθήκες κι αν είναι ανάγκη, θα επικοινωνήσεις με το γραφείο προέδρου κι αν πάρεις άδεια πίνεις τον καφέ, με την αναλογία ζάχαρης που θα σου πουν.

Αντί επιλόγου: Αν κάποιοι πίστευαν ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΟΚ, μετά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση βεβαιώθηκαν ότι είναι ανάγκη να ξηλωθεί ολόκληρο το σύστημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…